Bíróság dönti majd el, ki nevelheti fel Koncz Judit lányát Hozzáadás a gyűjtőhöz
Az eltűnt szentesi nő kutyáját megmérgezték

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-17 |

Gyermek-elhelyezési per kezdődött a szentesi bíróságon: arról döntenek, ki nevelheti ezután az eltűnt Koncz Judit kétéves kislányát, Diánát. Új fejlemény lehet a 26 éves szentesi nő ügyében, hogy a toxikológiai vizsgálat szerint megmérgezték kutyáját.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Koncz Judit és kislánya egy családi képen. Az anya még mindig nem került elő Fotó: Karnok Csaba
A szentesi gyámhivatal lefolytatta a közel egy hónapja eltűnt Koncz Judit kétéves kislányának ideiglenes hatályú elhelyezése után elrendelt vizsgálatot. Az ügy – mint gyermek-elhelyezési per – a szentesi bíróságon folytatódik. Itt majd arról döntenek, ki nevelheti a továbbiakban Diánát, akire jelenleg az édesapja vigyáz, az anyai nagyszülők pedig hetente egyszer, láthatáson találkozhatnak vele.

Mint arról lapunkban többször beszámoltunk, a 26 éves nő július 22-én nyomtalanul tűnt el szentesi otthonából. Kislánya, a kétéves Diána egyedül volt a Dózsa György utcai házban, mikor a nagyszülők rátaláltak. Koncz Józsefné és férje sokszor elmondta, biztosak benne, hogy lányuk nem önszántából hagyta magára gyermekét. Az eltűnés furcsa körülményeiből – abból, hogy hiánytalan ruhatár, a kertben megtalálták a nő fülbevalóját, és megdöglött a házőrző kutya – ugyancsak arra következtetnek a hozzátartozók, hogy nem magától hagyta el a házat Judit. A nagyszülők legutóbb azt mesélték el, hogy Diána csak egyszer emlegette fel azt a napot, amikor anyukája eltűnt. A kislány akkor azt mondta, édesanyja autóval indult boltba – holott a családnak nincs gépkocsija.

Új fejlemény lehetne az ügyben a kimúlt kutyáról készült toxikológiai jelentés, amit az eb gazdája, Judit élettársa hétfőn kapott meg postán. A feladó Debreceni Állat-egészségügyi Intézet arról tájékoztatta Kiss Lászlót, hogy az állat gyomrában nagy mennyiségű karbofurant találtak – vagyis a házőrzőt megmérgezték. A vizsgálódó szakemberek azt is megírták, hogy az említett méreg növényvédő szerek hatóanyaga. A férfi lapunknak elmondta, ő utoljára Judit eltűnése előtt két héttel permetezett a ház kertjében, s azzal el is fogyott a permetszere, azóta sem tart otthon ilyen anyagot.

Lapunk arról érdeklődött a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjénél, Koncz Judit eltűnésével kapcsolatban merült-e föl idegenkezűségre utaló nyom, de Tuczakov Szilvána csak annyit válaszolt, hogy jelenleg a közigazgatási eljárás keretében beszerzett bizonyítékok nem alapozzák meg a büntetőeljárás megindításához szükséges gyanút.

Rákérdeztünk a szóvivőnél, hogy megkapták-e már a megdöglött kutyára vonatkozó debreceni dokumentumot, de ő megismételte: Szentesen egyelőre várják a toxikológiai vizsgálat eredményét.


Továbbá:
Szigetelik a homlokzatot
Pásztort indítják Szentesen
Lehet védekezni a villámcsapás ellen
Derekegyház: nőtt a balesetveszély
Elmúlt a láza a szentesi betegnek