A SZIN-tehetségek megtagadták a fellépést Hozzáadás a gyűjtőhöz
Amiben a felek egyetértenek: nem mondanak rosszat egymásról

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-16 | Gonda Zsuzsa

Hiába lett első a SZIN tehetségkutatóján, mégsem lép fel a Seress Formáció a fesztiválon. A szervezők azt mondják, az együttes csak gázsiért játszott volna, ez pedig nem volt a megállapodás része. A zenekar nem nyilatkozik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nem lép fel a Szegedi Ifjúsági Napokon a csongrádi Seress Formáció, annak ellenére, hogy megnyerték a fesztivál tehetségkutató versenyét. A Partfürdőn való koncertezés a nyeremény része volt. A három testvér áprilisban a verseny után még úgy nyilatkozott: óriási öröm, hogy nyertek. Azt is mondták, kiugrási lehetőséget remélnek az első helytől. Augusztusban viszont hiába kerestük a fellépők között a zenekart.

A Seres fivérek nem válalták a szombati koncertet, e ez nem befolyásolja első helyezésüket Fotó: Tésik Attila
Felhívtuk Boros Gyula szervezőt, aki azt mondta, a programok összeállításakor számítottak Seresékre (az együttes neve Seress Formáció, de a testvérek egy s-sel írják vezetéknevüket), koncertjüket szombatra a Viva MegaWatt Színpadra tervezték. Aznap itt zenél a Ghymes, a Beshodrom, a Gőzerő, ezért stílusban ide illett volna a csongrádi fiúk muzsikája. Amikor azonban felvették a kapcsolatot a zenészekkel – mesélte Boros –, kiderült: az együttes csak fellépti díj ellenében vállalja a koncertet. A szervezők azonban a tehetségkutatóból bekerült muzsikusoknak csak az utazással kapcsolatos költségeket térítik – akkor, ha nem szegedi zenekarról van szó. A SZIN-esek és Seresék nem tudtak megegyezni.

– A SZIN-en való fellépés nem kötelező, csak lehetőség – fogalmazott Boros Gyula. Hozzátette: a fesztivál szervezőinek nem okozott különösebb gondot a kieső együttes, a színpad programját így is össze tudták állítani.

Seresék első helyezését nem befolyásolja, hogy fellépnek-e, változatlanul ők az idei SZIN-tehetségkutató győztesei. Az ezzel járó jutalmat – 100 ezer forint készpénzt, valamint 800 ezer forintos hirdetési lehetőséget – megkapták. Boros Gyula hangsúlyozta: nem akar rosszat mondani az együttesről.

Az együttes pedig nem akar rosszat mondani a Szegedi Ifjúsági Napokról. Összesen ennyit közölt Ombódi Csilla. A Seress Formáció menedzsere, művészeti vezetője a zenészekkel való konzultáció után azt mondta: erről az ügyről ennél többet nem nyilatkoznak.


Továbbá:
Bánk bán – a film után a szegedi Dóm téren
Találkozó Bartókkal
Szulák Andrea életében a színház az első, nem a televízió
János vitéz – Haumannal
Bordal zengett a Sajtóházban