Szentesen forrong a Fidesz-szervezet Hozzáadás a gyűjtőhöz
Kilépett a pártból Farkas volt irodavezetője is

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-14 | Balázsi Irén

A meglepetés erejével hatott Szentesen, hogy Karikó-Tóth Tibor korábbi nyilatkozatával ellentétben mégsem indul a Fidesz jelöltjeként az önkormányzati választásokon. Frakciótársa, Dömsödi József függetlenként méreti meg magát. Farkas Sándor országgyűlési képviselő egykori irodavezetője, Révész János már kilépett a pártból, és a civilek választási szövetségét támogatja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Fidesz szentesi szervezeténél bomlási folyamatot emlegetnek a párt korábban elkötelezett hívei. Az önkormányzati testület ellenzéki frakciójának meghatározó egyénisége, Karikó-Tóth Tibor nemrégiben még úgy nyilvánult meg, hogy indul a helyhatósági választásokon a Fidesz színeiben. Ehhez képest a meglepetés erejével hatott: nincs a jobboldali képviselő-aspiránsok között. Farkas Sándor országgyűlési képviselő, a párt helyi szervezetének elnöke azt nyilatkozta, Karikó nem jelölteti magát. Lapunk tudomására jutott, hogy Szirbik Imre
Nem ilyen lovat akart

Értesülésünk szerint már kilépett a Fideszből lapunk egykori munkatársa, Révész János, aki 2001 decemberétől 2005 májusáig volt Farkas Sándor irodavezetője. Megkérdeztük Révésztől, hogy igaz-e a szóbeszéd. Azt nyilatkozta, hogy a nyár elején valóban kilépett a pártból. Hozzátette: úgy járt, mint a vásárból hazament gazda, aki azt mondta az édesanyjának, hogy nem ilyen lovat akart. Révész János állítása szerint a szentesi szervezetben nincs demokrácia, s az ő elképzeléseinek a civilek alkotta választási szövetség felel meg.  
polgármester, szocialista párti országgyűlési képviselő állítólag „kinézte magának" Karikó-Tóth Tibort: azt szeretné, ha alpolgármester lenne. Lapunk ezt a kérdést feltette Szirbiknek, aki azt válaszolta: „A város érdekében minden együttműködés előtt nyitott vagyok."

Több ciklusban volt fideszes helyhatósági képviselő Halmai László, ő szintén nincs a jelöltek között. Korábban azt mondta róla lapunknak Farkas Sándor, hogy a fővárosban van Halmai munkahelye, és ezért nem tudna aktívan részt venni a munkában települési képviselőként. A Fidesz megyei listáján ellenben az előkelő második helyen szerepel. Megkérdeztük tegnap Halmai Lászlótól, hogy a megyei közgyűlési tagsággal járó feladatokat el tudja-e látni, ha Budapesten dolgozik. Előbb részletesen válaszolt érdeklődésünkre, ám mintegy másfél óra visszavonta a nyilatkozatát. Lapunk információja szerint ismét jelöltetni akarta magát Dömsödi József, aki 1994 óta tagja a Fidesznek. A pártja azonban nem szerepelteti az aspiránsok között. Az már biztos, hogy Dömsödi függetlenként megméreti magát a választásokon. Úgy tudjuk: egyelőre még gondolkodik azon, hogy kilépjen-e a Fideszből.

Gyenes Ágota nem lép vissza

Városszerte terjedt az a hír, miszerint Gyenes Ágota főorvos, aki a lakásügyi bizottság elnöke, visszalép a fideszes jelöltségtől. Érdeklődésünkre azt állította: nem óhajt visszalépni. Azt azonban elismerte, hogy a négyéves önkormányzati munka megítélését illetően voltak problémák, amik azóta tisztázódtak. A Fidesz képviselő-aspiránsainak kiválasztásánál ugyanis azt nézték, ki mennyit tett le a jelképes asztalra. A Fidesz helyi listáján Gyenes Ágota a harmadik, aki azt mondta erről, hogy „szép helyet kapott". Ám ő az egyéni választókerületben szeretné megszerezni a mandátumot, ami négy éve nem sikerült neki. A képviselő asszonynak egyébként az a véleménye: akik a jelenlegi frakciótagok közül megsértődtek, önkritikát kellene gyakorolniuk olyan értelemben, hogy mennyit dolgoztak ebben a ciklusban.  



Továbbá:
Húsz forinttal olcsóbb benzin – Szentesen is
Műemléki védelem alatt a szentesi téglagyár
Míg a kampány tart, leveti az egyenruhát
Sikeres civilek fogtak össze Szentesen
Még egyszer nem szabadul el a klór