Adomány a szentesi rászorulóknak Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szellemi ajándékot is hozott Hollandiából Hargitai Judit

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-10 | Balázsi Irén

Nem üres kézzel jött haza Hollandiából a szentesi születésű Hargitai Judit, aki kapcsolatai révén több mint egymillió forint értékű eszközöket adományozott a mozgásukban korlátozott embertársainak. Jutott az adományból a nagymágocsi kastélyotthonba is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Jó szolgálatot tesznek az értékes gépek a rászorulóknak. Fotó: Tésik Attila
A szentesi Hargitai Judit tíz évig élt Hollandiában. Az egy éve hazatelepült Judit szülővárosában a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában angol nyelvre tanítja a diákokat. Utrechtben az önkormányzatnál dolgozott a külügyi osztályon, ahol figyelemmel kísérte a külföldi országok megsegítését szolgáló humanitárius akciókat. Ezért gondolta, hogy az ottani kapcsolatait kamatoztatja a szentesi rászorulók javára. Azt mondta a tanárnő: hazatelepülésekor elhatározta, hogy segíteni fog a nehézségekkel küzdő embertársain.

Így került a napokban a gondozási központba a több mint egymillió forint értékű adomány, amelyet Hargitai Judit a holland barátaitól, ismerőseitől és ottani szervezetektől kapott. A kerekes székek, elektromos járművek és speciális babakocsik szállítását úgy sikerült megszerveznie, hogy a fuvarköltségért sem kellett fizetnie a szociális intézménynek. A gondozási központ helyettes szakmai vezetője, Puskásné Halál Ágnes tájékoztatása szerint jó szolgálatot tesznek az értékes gépek a mozgásukban korlátozott személyeknek, akik képtelenek lennének ilyeneket megvásárolni.

Nemcsak a saját intézményük ellátottjai kaptak az adományból, hanem társintézetek, civil szervezetek is, sőt még a nagymágocsi kastélyotthonba is került a szállítmányból. A rászorulók egyébként orvosi ajánlás alapján juthatnak a közlekedésüket megkönnyítő gépekhez. Ha az egészségi állapotuk javul, akkor visszaadják majd azokat a gondozási központnak, hogy másoknak is jó szolgálatot tegyenek.