Sikeres civilek fogtak össze Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
A rendőrkapitányt jelölik polgármesternek

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-09 | Balázsi Irén

Hasonló gondolkodású, ismert személyiségek kötöttek választási együttműködést Szentesen. A szervezet bejegyzése még folyamatban van, de a képviselő-aspiránsok nevét már ismertette Horváth István, a függetleneket felsorakoztató csapat szóvivője. Polgármesterjelöltjük Földvári Nagy István rendőrkapitány.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Földvári Nagy István Fotó: Vidovics Ferenc
Nagy érdeklődés kíséri Szentesen azt a csapatot, amelynek tagjai együttműködést kötöttek az önkormányzati választásokra. A jelölő szervezet bejegyzése még folyamatban van, de a csoport szóvivője, Horváth István, a Legrand Rt. volt vezérigazgatója, Szentes díszpolgára lapunk érdeklődésére elmondta: egyformán gondolkodó személyek alkotják a szervezetüket, akik az életben már bizonyítottak, ismert és elismert emberek.

Függetlenekként nem pártok programját akarják szolgálni, hanem kizárólag a szentesieket. Képviselőjelöltjeik naponta hoznak sikeres döntéseket a saját szakterületükön, míg az önkormányzati testület jelenlegi tagjai évente határoznak a város tízmilliárd forintos költségvetéséről. Horváth István azt is hozzátette: politikai viták helyett a választási ciklusokon átívelő program megvalósításáért együtt dolgozó képviselő-testületet szeretnének.

A választási szövetség polgármesterjelöltje Földvári Nagy István szentesi rendőrkapitány. A választókerületek sorrendjében az alábbi képviselő-aspiránsok méretik meg magukat: Holman István, Herold Péter, Gilicze András, Földvári Nagy István, Dobos Rozália, Szabó Péter, Horváth István, Berényiné Sarkadi Zsuzsanna, Szerdahelyi Mátyás, Bubor Zoltán, dr. Papp Zoltán, Ledó Ferenc, Bánfi Imre és Borsos Zsigmond. Lapunk felvetésére, miszerint a jelöltjeik jelentős része a vállalkozók klubjának, az Együtt Szentesért Egyesületnek és a Rotary Klubnak a tagja, Horváth István úgy reagált: bár a rotarysta mozgalom politikamentes, de a szabályzata nem tiltja, hogy a klubon kívül politizáljanak a tagok.
Kiemelte azt is, hogy csapatuk a várost és a polgármestert akarja segíteni, bárkit is válasszanak meg a helybeliek erre a tisztségre.


Földvári Nagy István alapelve

A szentesi független polgármesterjelölt, Földvári Nagy István alapelve, hogy tiszteletben tartja és elismeri az előző időszakban elért eredményeket. Ő nem valaki ellen, hanem valamiért kíván dolgozni. A munkája során az összefogást nagyra értékeli, a széthúzást ellenben elítéli. Ha megválasztják polgármesternek, egy működő vagyonnal rendelkező, gazdag várost szeretne, ahol minél több a jómódú polgár. Földvári azért fáradozna, hogy aki dolgozni akar, annak legyen munkája, aki pedig tanulni szándékozik, az helyben megtehesse. Hozzátette: „Legyen rend a városban!" 



Továbbá:
Még egyszer nem szabadul el a klór
Japánban is termesztik a szentesi paprikát
Az aláírások megérkeztek Sólyom László hivatalába
A miniszterre várnak Páhiék
Diána után sírnak a nagyszülők