Plézer János boldogan tért vissza a Szeged Beton VE-be Hozzáadás a gyűjtőhöz
Hálás, hogy bizonyíthat

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-05 | Szélpál László

Egy év szentesi kitérő után visszatért a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatába Plézer János. A 23 esztendős pólós hasonlóan sikeres évadot vár régi-új együttesétől, mint amelyik után távozott. Akkor bronzérmet szerzett a gárda az OB I-ben.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Plézernek (szemben) jót tett a szentesi kitérő. Fotó: Vidovics Ferenc
Fiatal kora ellenére már a negyedik klubváltáson van túl az OB I-ben 102 mérkőzésen szerepelt Plézer János. A Vasasban nevelkedett, onnan a Kecskemétbe került, majd 2003 és 2005 között a Szeged Beton VE-ben pólózott. Egy évvel ezelőtt eligazolt a Legrand-Szentesi VK-ba, onnan tért most vissza a szegediek közé.

– Soha nem felejtem, hogy a Szegedből bajnoki bronzérmesként távoztam egy évvel ezelőtt – nyilatkozta a 23 éves pólós. – Hatalmas sikernek számított a harmadik hely, büszke vagyok rá. Mégis továbbálltam, ennek pedig az volt az oka, hogy erősített a Beton, remek képességű játékosok érkeztek a csapatba. Az én posztomra Kádár Kálmánt igazolták, zokszó nélkül el kellett fogadnom, hogy a vezetők velem szemben neki szavaztak bizalmat. Emiatt nem maradt bennem tüske, azt gondolom, ezt azzal is bizonyítottam, hogy megint itt vagyok.

Azt mondja, kimondottan jót tett neki a Szentesben töltött idény.
– Az elején bele kellett szoknom a játékba, mivel a Betonban kevesebbet szerepeltem, a Legrandban több szerepet kaptam. Igazából a bajnokság végére kaptam el a fonalat, a nyolc közé jutásért játszott fontos meccseken, így a Pécs és a Szolnok ellenin már elég jól ment a játék.

Pályafutásának folytatásával kapcsolatban felmerült, hogy marad a Szentesben, aztán hallani lehetett görög és olasz ajánlatról is, de az sem lett volna meglepetés, ha a Pécsbe igazol. Ehhez képest visszatért a Szeged Beton VE-be...

– A görögök ajánlata tűnt a legkomolyabbnak, de beleuntam, hogy húzták, halasztották a döntést, ezt nem vártam meg. Utólag bevallom, kimondottan örülök ennek, mert különben nem térhettem volna vissza Gyöngyösi András legénységébe. Hálás vagyok, hogy megint kaptam egy lehetőséget, maximálisan élni kívánok vele. Motivált vagyok, be akarom bizonyítani, használt az egyéves szentesi kitérő, rutinosabb, érettebb játékos lettem, lehet rám számítani. A mostani gárda legalább annyira egységes, mint a két évvel ezelőtti, a játéktudásuk sem gyengébb, akkor meg miért ne szerezhetnénk meg megint a bronzérmet?