Mosolyszünet a baloldalon Hozzáadás a gyűjtőhöz
Kilépett a Munkáspárt a választási szövetségből Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-05 | Balázsi Irén

Csak az MSZP és az SZDSZ indul közösen az önkormányzati választásokon, a Munkáspárt külön indít képviselőjelölteket Szentesen. Ugyanakkor mindhárom párt Szirbik Imre polgármester-aspiránst támogatja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Választási szövetséget kötött korábban az MSZP, az SZDSZ és a Munkáspárt helyi szervezete Szentesen. Mint arról beszámoltunk lapunkban: a 14 egyéni választókerületből a szocialista párt hármat átadott a szabad demokratáknak, egyet pedig a munkáspártiaknak. A négy körzetben nem állított jelölteket az MSZP a szövetségeseivel szemben. A három párt közös polgármesterjelöltje pedig az MSZP-s Szirbik Imre a megállapodásnak megfelelően.

Lapunk információja szerint azonban ez a hármas szövetség felbomlott, amely az előző helyhatósági kampány idején jól működött. Tudomásunkra jutott ugyanis, hogy a parlamenten kívüli párt nevét nem akarták szerepeltetni a közös listán, a Munkáspárt jelöltje viszont elfogadható volt a két kormánypártnak. Annál is inkább, mivel két ciklusban Pap Imre vezette az önkormányzat szociális és egészségügyi bizottságát. Ám úgy tudjuk, a munkáspártiak a pártjuk nevének mellőzését méltatlannak találták, és elhatározták, hogy önállóan indítanak képviselőjelölteket.

Lapunk értesülését annyiban megerősítette Pap Imre, a Munkáspárt helyi szervezetének elnöke, hogy az 1. választókerületben Kőhalminé Forrai Juliannát indítják, további aspiránsok: 4. vk.: Dunás V. Zoltán, 7. vk.: Pudics András, 9. vk.: Lakos Bálint, 12. vk.: Pap Imre, 14. vk.: Katona K. János. A Munkáspárt önálló listát is szeretne állítani. Az elnök lapunk érdeklődésére elmondta: polgármesterjelöltet nem indítanak a választásokra, ők is Szirbik Imrét támogatják.

Az MSZP helyi szervezetének elnöke, Demeter Attila kérdésünkre megerősítette az információnkat, miszerint az SZDSZ-szel kötött szövetség értelmében a közös polgármesterjelöltjük Szirbik Imre.

A választókerületek sorrendjében a következő aspiránsokat indítják: Móra József, Janó Tibor, Baranyi Imre, Varga Árpád, Nagy Mihály, Balogh Sz. Gábor, Demeter Attila, Füsti Molnár Lajos (SZDSZ), Hornyik László, Törőcsik Zoltán, Szűcs Lajos (SZDSZ), a 12. körzetben még nincs jelöltjük, Geréné Dunaháti-Vas Márta és Csernus L. László (SZDSZ). Az MSZP–SZDSZ közös listán 1. Demeter Attila, 2. Szűcs Lajos, 3. Móra József, 4. Baranyi Imre, 5. Geréné Dunaháti-Vas Márta.