Szeged és Szentes pályázott Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-07 |

Hamarosan mentőhelikopter-légibázist alakítanak ki a Dél-Alföldön. Az új létesítményre Szeged, Szentes és Kiskunfélegyháza is pályázott. A végső döntést az Országos Mentőszolgálat hozza meg.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Magyarországon jelenleg öt helyen működik mentőhelikopter-légibázis: Debrecenben, Miskolcon, Pápán, Budaörsön és Pécsett. Hónapokkal ezelőtt egy új központ kialakításáról is határoztak, amelyet a Dél-Alföldön létesítenének. Megírtuk: a régióból három város, Szeged, Szentes és Kiskunfélegyháza pályázott. A mentőszolgálat a napokban lemondott főigazgatója, Takács Zoltán tavasszal azt mondta lapunknak, hogy júniusban döntenek arról, hol hozzák létre a mentőhelikopterek dél-alföldi bázisát. Napok óta többször is kerestük telefonon és e-mailben az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét az ügyben, Győrfi Pál azonban elérhetetlennek bizonyult számunkra.

A bázissal kapcsolatban Szirbik Imre szentesi polgármester elmondta, a jó földrajzi fekvés és kórházi szakembergárda is adott ahhoz, hogy Szentesen legyen a mentőhelikopter-központ. Az egészségügyi intézményben már évek óta működik a sürgősségi betegellátó osztály, s az újabb rendelkezések szerint az ilyen tömböket légi úton is meg kell tudni közelíteni. A polgármester úgy tudja: a város pozíciói jók, és ismeretei szerint rövid időn belül kiválasztják az illetékesek, hol lesz a Dél-Alföld mentési központja.