Tovább keresik Diána édesanyját Hozzáadás a gyűjtőhöz
A kétéves kislányt gyermekpszichológus hallgatta meg

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-07 |

Diána emlékeire is kíváncsiak voltak a rendőrök, akik továbbra sem találják a kétéves szentesi kislány három hete eltűnt édesanyját, Koncz Juditot. A 26 éves anyuka szülei szombaton ismét hazavihették láthatásra a szőke csöppséget. Családi körben Diána eddig egyszer emlegette azt a rejtélyes hajnalt, mikor magára maradt. Azt mondta, kocsival indult anyukája a boltba – holott Juditnak és párjának nem volt autója.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szolnokon készült orvos szakértői vélemény Dianáról, akinek három hete eltűnt édesanyját továbbra sem találja a rendőrség. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Tuczakov Szilvána a vizsgálattal kapcsolatban érdeklődésünkre elmondta, a nyomozás eredményessége érdekében Koncz Judit kislányát gyermekpszichológus szakértő hallgatta meg azért, hátha vissza tud emlékezni az eltűnés napjára, hátha vannak olyan emlékképei, amelyek az édesanya megtalálásában segíthetnek.

Mint arról lapunkban többször beszámoltunk, a 26 éves nő július 22-én nyomtalanul tűnt el szentesi otthonából. Kislánya, a kétéves Diána egyedül volt a Dózsa György utcai házban, mikor a nagyszülők rátaláltak. Koncz Józsefné és férje sokszor elmondta, biztosak benne, hogy lányuk nem önszántából hagyta magára gyermekét.

Az eltűnés furcsa körülményeiből – mint például a hiánytalan ruhatár, a kertben megtalált fülbevaló vagy a megdöglött házőrző kutya – ugyancsak arra következtetnek a hozzátartozók, hogy nem magától hagyta el a házat Judit.

Szombaton az anyai nagyszülők ismét hazavihették láthatásra Diánát, aki a nagymama elmondása szerint nyugtalanul alszik, kedélye pedig egyáltalán nem a régi. A kislánynak egy óra kellett az akklimatizálódáshoz: ennyi idő elteltével szólalt meg először rokonai körében. Ahogy feloldódott, keresztül-kasul bejárta a Dózsa György utcai házat, újdonságként fedezte fel régi játékait.

– Egyre nehezebb, egyre embertelenebb minden egyes nap, amit lányom és Diána nélkül kell eltöltenünk – fakadt ki Koncz Józsefné. A nagymama, akit szintén meghallgattak a szolnoki vizsgálaton, nem tudta, milyen eredménnyel zárult Diána kikérdezése, de szerinte túl sok mindenre nem emlékezhetett kisunokája, hiszen nekik is csak egyetlen egyszer, véletlenszerűen emlegette fel a rejtélyes hajnalon történteket. – Azon a szerdán, mikor még nálunk lakott a pici, azt kezdte el mondogatni, hogy „anyukám elment boltba, nem bicikli, brümmel". Ez nála az autót jelenti. Mire észhez tértem, hogy miről is beszélhet Diácska, rákérdeztem, hogy Judit nyitotta-e ki a kaput. Azt felelte, „nem, bácsi, kitt-katt", és még mutatta is apró kezével – mesélte a nagymama.

Diána emlékképei azért is érdekesek, mert édesanyjának, és Judit élettársának, Kiss Lászlónak sincs gépkocsija, a kapuhoz viszont csak nekik volt kulcsuk. Úgy tudjuk, ezen a héten a gyámhatóság kezdi meg tüzetes vizsgálatát a gyermekelhelyezéssel kapcsolatban, a végleges döntést pedig – később – a bíróság hozza meg.


Továbbá:
Japánban is termesztik a szentesi paprikát
Az aláírások megérkeztek Sólyom László hivatalába
A miniszterre várnak Páhiék
Hazaengedték a gyerekeket
Ismét a szentesi kórházé a vérellátó