Médiakritika Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-03 | Bakos András

"Ezek után átnéztem az ügyről született írásaimat. A négy tudósítás mellett volt egy jegyzet, egy szubjektív, arcképpel közölt írás, amely az ügy kapcsán arról szólt, véleményem szerint milyen közelről a közgyűlés mint politikai nagyüzem. "
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nem objektíven számolt be a média a leváltott múzeumigazgató fegyelmi ügyéről – mondta Horváth Ferenc a várban. A sajtó szerinte politikai indítékot sejtetett az ügy mögött, és erre csattanós választ adott a közgyűlés, amikor egyhangú döntéssel bocsátotta el Vörös Gabriellát.

Horváth Ferenc a tájékoztató után feltett kérdésemre elmondta: a bírálat csak ennek a lapnak, s kifejezetten egy újságírónak szól: igen, magamra vehetem. Azt is elmagyarázta, mi a sajtó dolga.

Ezek után átnéztem az ügyről született írásaimat. A négy tudósítás mellett volt egy jegyzet, egy szubjektív, arcképpel közölt írás, amely az ügy kapcsán arról szólt, véleményem szerint milyen közelről a közgyűlés mint politikai nagyüzem. Ebben sem volt olyan, hogy politikai indíték állna a fegyelmi ügy mögött.

Bennem sincs politikai indíték, csak az újságírói kíváncsiság. Viszont megígérem: ahogy eddig, ezután sem akarom megmondani, mi a dolga egy megbízott múzeumigazgatónak.


Továbbá:
Eszetlenkedés
Gyomok és bolygók
Fíling
Halálvágta
Lapos igazságok