Hazaengedték a gyerekeket Hozzáadás a gyűjtőhöz
Rendőrségi vizsgálat a szentesi uszodában

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-03 | Balázsi Irén

Hazaengedték a szentesi kórházból tegnap azt a két gyereket is, akik enyhe klórgázmérgezést kaptak kedden délután az uszodában. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja alapján büntetőeljárást indított annak tisztázására, hogyan kerülhetett a megengedettnél nagyobb mennyiségű vegyszer a medencébe.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Egy nappal a klórgázmérgezés után. Üres a szentesi uszoda Fotó: Tésik Attila
A szentesi uszoda ötvenméteres medencéjébe a szokásosnál több klór került kedden délután, s a keletkezett gáztól – mint azt megírtuk – több kisgyerek és felnőtt is rosszul lett. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tegnap kiadott közleményében az szerepel, hogy több mint húsz személy lett rosszul a medencében és annak környékén tartózkodók közül. Tuczakov Szilvána sajtóreferens arról is tájékoztatott: tíz gyereket és felnőttet még a helyszínen elláttak, tizennyolcat pedig a szentesi kórházba szállítottak.

A helyszíni szemle során a rendőrök azt állapították meg, hogy a megengedettnél nagyobb koncentrációjú vegyszer feltételezhetően azért került bele a vízbe, mert áramkimaradás volt.

Amikor visszakapták a villanyt, a vízforgató berendezés nem indult újra, a vegyszeradagoló ellenben működött. Azt is közölte Tuczakov Szilvána, hogy a Szentesi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja alapján indított büntetőeljárást. Az ügy körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

A szentesi kórház gyermekosztályán dr. Hetyei Erika lapunk érdeklődésére elmondta: tizennyolcan kerültek hozzájuk enyhe klórgázmérgezéses tünetekkel. A kedd éjszakát már csak két kisgyermek töltötte az osztályon. Megfigyelésre tartották bent őket, ám tegnap már hazamehettek.


Továbbá:
Ismét a szentesi kórházé a vérellátó
Egy hét a művészetről
Jó hangulatú őrségváltás a Kurca partján
Szentesen felejtette a táblát a kivitelező
Mélygarázsok épültek