Juhász Zsoltot hamar befogadták a Betonnál Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-03 | Szélpál László

A Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatában folytatja pályafutását Juhász Zsolt. A 21 esztendős, csupa szív pólós a Legrand-Szentesi VK-ból két évre kötelezte el magát a LEN-kupában induló bajnoki negyedik helyezetthez.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Juhász Zsolt küzdőszellem példamutató Fotó: Vidovics Ferenc
Mostanság szomorúak a Legrand-Szentesi VK szurkolói. A csapatból több meghatározó játékos távozott, közülük Juhász Zsolt a Szeged Beton VE- hez igazolt.

– Elismerem, nagy fordulat állt be pályafutásomban, a Szeged más kategóriát képvisel, más célokért hajt, mint a Szentes – jelentette ki Zsolt. – Az átigazolással magánéletemben is változás történt, elkerülve a szülői gondviseléstől önállósodom. Most már nem lesz, aki elém tegye az ételt, immáron arról is nekem kell gondoskodnom. De nehogy azt gondolja, hogy ettől kétségbeesem, én döntöttem így, én akartam igazi profi csapatban játszani. A Beton pedig pontosan ilyen.

Profik között

A játékos példával is szemléltette mindezt. Elmesélte, hogy az egyik délutáni edzés háromnegyed hatkor kezdődött. Gyöngyösi András edző előtte azt mondta, aki akar, előtte negyedórával már nyújthat, melegíthet. Juhász ott is volt fél hatkor, majd meglepődve látta, hogy a csapat majd minden tagja már melózik.

– Amióta a sportnak szentelem az életem, mindig is igazi profinak készültem. Ebből a szempontból a lehető legjobb helyre kerültem, csak rajtam múlik, hogy a fejlődésem töretlen maradjon. Ennek érdekében kész vagyok bármilyen áldozatra.

Zsolttól azt is megkérdeztem, mit vár magától az elkövetkező évadban. A gondolkodásmódját jelzi a válasz.

Első a csapat

– Kizárólag a csapat, annak eredményessége az első, minden más egyéni érdeket e mögé sorolok. A bajnokságban a négy közé mindenképpen be kell furakodni. Ez kötelező! A bronzérem megszerzése a plusz cél, ennek érdekében vagy az Egert, vagy pedig a Vasast muszáj lesz megelőznünk. A Domino még mindig külön klasszist képvisel, nem tartom valószínűnek, hogy ne védené meg a címét. A Magyar Kupában is azok az együttesek játsszák majd a főszerepet, melyek a bajnokságban fogják. Ha megint megadatna, hogy az egymeccses elődöntőben hazai környezetben szerepelhetnénk, biztos vagyok benne, ezúttal élünk majd a lehetőséggel. A fináléban pedig bármi megtörténhet. A LEN-kupában rengeteg múlik a szerencsén, a sorsoláson. A legutóbbi kiírásban a Szegednél gyengébb játékerőt képviselt FTC egészen az elődöntőig masírozott. Egyszer már a Betonnak is lehet mázlija.

Lesz benne drukk

Új csapatba, környezetbe kerülvén pláne a fiatalabb játékosoknak gondot szokott okozni a beilleszkedés. Zsolt a kivételek közé tartozik.

– Rendesek a srácok, úgy érzem, befogadtak. Elismerem, azért rendelkeztem némi protekcióval is. Tóth Lacit például édesapámmal gyerekkori barátság köti össze, Komlósi Petivel pedig régóta ápolok jó viszonyt. De nemcsak velük jövök ki, a többiek is nyitottak, kedvesek, nagyszerűen érzem magam a társaságukban.

Juhász tíz évet húzott le a Szentesi VK-ban, eddig minden szál szülővárosához kötötte. Mostantól viszont a Szeged sikeréért küzd.

– Elmondhatatlanul hálás vagyok az összes eddigi edzőmnek, köszönettel tartozom nekik, segítségük nélkül most nem lehetnék egy ilyen neves gárda tagja. Ha egy valakit kellene kiemelnem, akkor az Pengő László lenne, aki nemcsak a trénerem, hanem a pszichológusom is volt. Biztosan furcsa lesz a Szentes–Szeged meccsen a ligeti uszodában játszani, nyilván lesz bennem drukk, de ez nem mehet majd a teljesítményem rovására. Nyerni akarok a Betonnal!
Szélpál László

Nem kerülik el a sikerek

Juhász Zsolt 1985. június 8-án született. Tizenegy éves korában kezdett pólózni a Szentesi VK-ban. Anyaegyesületének korosztályos csapataival öt év alatt az országos bajnokságokban egyszer volt második, kétszer harmadik, egyszer pedig negyedik. A Komjádi-kupából őriz egy-egy arany- és ezüstérmet. Az utánpótlás válogatottban 2003-ban mutatkozott be. Még ebben az évben az isztambuli ifi Eb-n tagja volt az ezüstérmes alakulatnak, rá egy évre ezt megismételte a máltai junior Európa-bajnokságon, tavaly pedig egy ötödik hely jutott neki és társainak az argentin junior világbajnokságon. A Legrand-Szentesi VK-val tavaly hetedikként zárta az OB I-et, idén pedig a nyolcadik helyen. Irányító a posztja, a 2005/2006-os évadban 42 találat és 47 gólpassz fűződik nevéhez.