Színesfém tolvajokat fogtak Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-01 |

Egy szentesi ház melléképületében aludt el az a férfi, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy onnan színesfémeket akart eltulajdonítani. Több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon két helybéli férfi ellen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szunyókáló személyre a családi ház lakója talált rá a reggeli órákban. Amikor a lakás ajtajából kilépett, vette észre, hogy a bejárati ajtó előtt valaki összekészítette az udvaron található tárgyakat. Akkor döbbent csak meg igazán, mikor a házat és környékét átvizsgálva a lomtárban egy alvó személyre bukkant.

A kiértesített rendőrök előállították az ébredező férfit, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Ellene a Szentesi Rendőrkapitányság lopás vétség kísérlete megalapozott gyanúja alapján indított büntetőeljárást.

A 18 és 26 esztendős fiatalembereket többek között színesfém lopással, jármű önkényes elvételével gyanúsítja a rendőrség, melyeket az utóbbi hetekben követtek el. A két fiatal ugyanis egy színesfém-felvásárló telepről 2 zsák alumínium-, illetve rézhulladékot vitt el 120.000 Ft értékben. Néhány nappal később pedig az egyik autószerelő műhelyt „látogatták meg", és onnan alumínium hullámlemezt, rozsdamentes húskampót, és a házba bejutva további, több mint 10 tepsit vittek magukkal, összesen közel 1 millió Ft kárt okozva ezzel.

Adataink szerint a két gyanúsított ebben az időszakban nem csupán színesfémet, hanem különféle sportfelszereléseket is eltulajdonított az egyik helyi szabadidőközpontból.

Ezeken kívül a fiatalok számlájára írható az is, hogy Szentesen több járművet is elvittek úgy, hogy azok indítókulcsát megszerezték, és a városban kocsikáztak velük. Továbbá azzal is gyanúsíthatóak, hogy az éjszakai órákban az egyik helyi sörözőbe akartak bejutni, azonban a zárt ajtót felfeszíteni már nem tudták.

A két férfit a rendőrök a tegnapi napon fogták el. A fiatalabbikat a rendőrség őrizetbe vette, a másik személy – mivel jogerős szabadságvesztés büntetés letöltése miatt a hatóság körözte – a büntetés-végrehajtási intézetben nyert elhelyezést.


Továbbá:
Halálos baleset Csongrád és Gátér között
Kamion és busz közé szorult egy Trabant
Tömegverekedés a salgótarjáni megyeházán
Halálos áramütés érte a betonkeverőt tisztító lányt
Felborult egy szerb kamion az M5-ös autópályán