BMX-pályára vágynak a fiatalok Hozzáadás a gyűjtőhöz
Firkafalat is terveznek Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-01 | Balázsi Irén

Zavarja a szentesi járókelőket, hogy a fiatalok a főteret tekintik sportpályának. A szülőket viszont az bántja: nincs olyan hely, ahol kedvükre kerékpározhatnának és görkorcsolyázhatnának a gyerekek. Az önkormányzat még keresi a forrást a BMX-pálya kialakítására, ahol firkafalat is elhelyeznének.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A sportszálló mögötti területen alakítja majd ki a város a BMX-pályát Fotó: Vidovics Ferenc
Gyakran látni a szentesi belvárosban a Szent Miklós-templom környékén és a főtéren gördeszkával, -korcsolyával vagy éppen kerékpárral akrobatikus elemeket bemutató fiatalokat. A gyalogosan közlekedők nem veszik ezt jó néven. Értesülésünk szerint volt arra is példa, hogy az ilyen sportot űző néhány srác éppen ült a padon, mégis elkérték a személyi igazolványukat a közterület rendjéért felelős személyek. – Jó lenne, ha kialakítanának egy pályát, ahol kedvükre mozoghatnának a gyerekek – mondta lapunknak Balog Éva.

A tizenöt éves Budai Zsolt nagymamája azt is hozzátette: az unokája és a barátai jó tanulók, nem csavarognak, nem unatkoznak, odahaza segítenek a szüleiknek. Csak szeretnének pár órára kikapcsolódni, de ahhoz kellene egy pálya. Az úszóknak ott a strand, a teniszezőknek is van stadionjuk, ám az ugratópálya hiányzik a BMX és a gördeszka kedvelőinek. Zsolt olykor elmegy Szegedre, máskor meg Budapestre, hogy kedvenc sportjának hódoljon. Az egyik fiú édesapja a nagyhegyi városrészben lévő kertjébe befogadott néhány gyereket, de minden srácot és lányt ő sem engedhet oda. Balog Éva beszélgetett a gyerekekkel, akik azt mondták: a szülőkkel együtt ők is segítenének a BMX-pálya építési munkálatainál.

Ennek a helyét régebben már kijelölte az önkormányzat. A sportszálló mögötti részen tervez a város egyfajta grundot kialakítani a fiataloknak. Ott fel is tűnnek olykor kerékpárjukkal a srácok a maguk eszkábálta kellékekkel. A sportszállónál lévő területen nemcsak BMX-, görkorcsolya- és -deszkapályát építtet a város, hanem firkafalat is felállítanak majd. Így akarják megvédeni a középületek, társas- és magánházak falát a graffitiktől. Az önkormányzat a pálya kialakítása érdekében pályázatot nyújtott be a regionális fejlesztési tanácshoz. A pályamunkával azonban nem sikerült anyagi támogatást szerezni. A polgármesteri hivatal közgazdasági osztályának munkatársa, Kocsis Sándorné azt is elmondta: előzetes számítások szerint 27 millió forintra lenne szükség a mindenféle előírásnak megfelelő létesítmény megvalósításához. Az önkormányzat keresi a megoldást a pályaépítés költségeinek előteremtésére.


Továbbá:
Koncz Judit félhetett
Diána után sírnak a nagyszülők
Újszentesi alkotókat is várnak a gólyás házba
Fenyves: A poszt szükséges
Rejtély Sebők Anikó halála