Jó hangulatú őrségváltás a Kurca partján Hozzáadás a gyűjtőhöz
A Szentes–Csongrád Rotary Club a várja az érdeklődőket

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-31 | Balázsi Irén

Kurca-parti partyt rendezett a Szentes–Csongrád Rotary Club szombaton, amelyen a régi és az új elnök együtt kínálta a rostonsülteket a tagoknak. Az alapszabály szerint évente váltják egymást a jótékonysági szervezet vezetői.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Továbbra is együtt sütögeti a rotarysok pecsenyéjét az új és a leköszönő elnök: Csatlós Péter és Papp Zoltán Fotó: Vidovics Ferenc
Valami titokzatosság lengi körül Szentesen a meglehetősen zárt civil társaságot, a rotarys csapatot. A főleg humanitárius céllal alakult szervezetnek ugyanis eléggé szigorú az alapszabálya. Mivel nem akárki léphet a tagjai sorába, ezért nagy a kíváncsiság: mi mindenről esik szó az összejöveteleiken. A klubnak a Nádas csárda a székhelye. Már megtörtént, hogy néhány jeles személyiség felvételi kérelmét leszavazta a tagság. A voksolás titkosan történik, s ha a jelölt csak egyetlen nem szavazatot kap, már nem kerülhet a rotarysok közé. Persze később még próbálkozhat.

A szentesi szervezet két évvel ezelőtt asztaltársaságként alakult. A kórház sebész főorvosa, Papp Zoltán kezdeményezésére jött létre, ő rengeteg időt és energiát áldozott, amíg az asztaltársaságot tavaly nyáron klubbá avatta a nemzetközi mozgalom Bécsben élő kormányzója. Akkor már Szentes–Csongrád Rotary Clubként jegyezték a társaságot, hiszen a szomszédos városból is köztiszteletnek örvendő személyek csatlakoztak a Kurca-partiakhoz. Tagja a csapatnak Busa Tamás operaénekes a feleségével, Gergely Ildikóval, a Máté–Lantos szobrászházaspár, valamint az üvegbetonnal világhírűvé lett Losonczi Áron édesapja, Losonczi Zoltán. A szentesiek között pedig ott van a város díszpolgára, Horváth István, a Dr. Bugyi István-emlékéremmel kitüntetett B. Nagy Zoltán szülész-nőgyágyász főorvos, a növénynemesítésből kandidált Ledóné dr. Darázsi Hajnalka, de közgazdászok, ügyvéd, agrárszakemberek és pedagógusok is dolgoznak a csapatban.

A szombati Kurca-parti partyn képviseltette magát a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club is Pavuk Péter személyében. A jó hangulatú összejövetel ceremóniamestere már az új elnök, Csatlós Péter volt. Az alapszabály szerint ugyanis évente választ vezetőt a tagság, mint a mozgalom elnevezéséből is adódik, rotációban történik a váltás. Csatlós a Szentes és Környéke Vízgazdálkodási Társulat ügyvezetője, 38 éve él családjával a Kurca-parti településen. Lapunknak elmondta: olyan örökséget vett át Papp Zoltántól, hogy nehéz lesz neki megfelelnie az elvárásoknak. Csatlós is szívügyének tartja a nehéz sorsú fiatalok továbbtanulásának támogatását. Újabb tagokat is szeretne azonban látni a klubban: katonát, tűzoltót, egyházi személyiséget és közigazgatási szakember jelentkezését is szívesen venné, hogy minden terület képviseltesse magát. Az új elnök a környező községekből is szándékozik toborozni a humanitárius mozgalom iránt érdeklődő személyeket.


Továbbá:
Szentesen felejtette a táblát a kivitelező
Mélygarázsok épültek
Diána után sírnak a nagyszülők
Plazmatévék vagy kötszer
Szélessávú netes rendszer épül