Koncz Judit félhetett Hozzáadás a gyűjtőhöz
A nagyszülők remélnek, a gyámhatóság vizsgálódik

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-29 |

A kétéves szentesi kislány nagyszülei nem tudják, hogyan telt unokájuk első éjszakája az édesapjánál. Remélik, hogy ma találkozhatnak Diánával. A gyámhatóság vizsgálódik az ügyben.

Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Diána nagymamája és anyja élettársa a kislánynak berendezett szobában. Bíznak benne, hogy legalább láthatásra megkaphatják őt Fotó: Karnok Csaba
Egy percet sem tudott aludni a szentesi Koncz József és felesége péntekre virradó éjszaka. A kétéves Diána nagyszülei csütörtökön adták át a kislányt az apának.

Megírtuk: egy hete tűnt el szentesi otthonából Koncz Judit. Gyermekére, a kétéves Diánára az üres lakásban találtak rá a nagyszülei. A szőke csöppséget ők vették magukhoz, és bár elmondásuk szerint a gyámügy még úgy nyilatkozott a hét elején, hogy náluk maradhat a gyermek, csütörtökön mégis ideiglenes hatályú elhelyezésről határozott a hivatal jegyzői irodája: Diánát börtönviselt édesapja gondjaira bízták.

– Még időt sem hagytak, hogy felkészítsem – mondta könnyeivel küszködve a nagymama. Koncz Józsefné elmesélte, lánya élettársi viszonyban élt Diána apjával, Dezső Lajossal. A kislány nyolc hónapos volt 2005 januárjában, amikor Dezső Lajos Németországba utazott. A férfi hosszú ideig, tizenhat hónapig nem látta a lányát. Idén májusban találkozott ismét Diánával. A nagymama elmondása szerint amikor a férfi hazajött, hetente egyszer délelőtt 9-től délután 5-ig elvitte magával Diánát.

A kislányra sokat vigyáztak a nagyszülők, hiszen egy utcában laknak Judittal. Nem telt el nap, hogy ne látták volna az unokájukat.

– Lajos hazaérkezése előtt többször is mondta Judit, hogy fél a találkozástól, és félti új élettársát, Lacit is. Eltűnése előtt hasonlókat mondott mindszenti barátnőjének is – mondta Koncz Józsefné.

A család furcsállja, hogy amikor felfedezték Judit eltűnését, lányuk házőrző kutyáját döglötten találták meg a kert sarkában. És még valami: Laci Judit egyik fülbevalóját találta meg a fűben.

– Fogalmam sincs, hogy aludt a drágám, nem hívott az apja – panaszolta
Egy hónappal ezelőtt készült felvétel Koncz Juditról Fotó: DV
péntek délután a nagymama. Az a baj, hogy nincs lelki erőm felhívni őket – folytatta –, pedig minden pillanatban arra vágyom, hogy beszélhessek Diánával. Remélem, szombaton sikerül, akkor ugyanis láthatásra elhozhatjuk, bár ezt csak szóban adták tudtunkra a polgármesteri hivatalban, papírt nem kaptunk erről.

A szentesi gyámhivatal vezetője, Szombathelyiné Tóth Júlia érdeklődésünkre közölte, csak azt tudja megismételni, amit csütörtökön is mondott. Azaz: ideiglenesen helyezték el az apánál a kislányt. A megyei közigazgatási hivatalnál is érdeklődtünk, de – ahogy fogalmaztak – információ hiányában nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

Más forrásból annyit megtudtunk, hogy a kiskorúra tekintettel soron kívül – harminc napon belül – vizsgálja ki a gyámhatóság az esetet. A gyermekelhelyezésről a végső döntést a bíróság hozza meg. Egy név nélkül nyilatkozó szakember lapunknak azt mondta: lehetséges, hogy felesleges volt ilyen hirtelen döntést hoznia a szentesi hivatalnak. Hozzátette, a büntetett előélet nem jelenti azt, hogy a szülő alkalmatlan a gyermeknevelésre, ugyanis nem ugyanaz a megítélése egy lopásnak, mint egy szemérem elleni erőszaknak.

Ismét szerettük volna megszólaltatni az ügyben Diána édesapját is, ám Dezső Lajos nem kívánt nyilatkozni.


Továbbá:
Diána után sírnak a nagyszülők
Újszentesi alkotókat is várnak a gólyás házba
Fenyves: A poszt szükséges
Rejtély Sebők Anikó halála
A strandokra menekültek