Plazmatévék vagy kötszer Hozzáadás a gyűjtőhöz
Öt drága készüléket szereltek fel a szentesi rendelőben

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-28 | Balázsi Irén

Felzúdulást keltett az egészségügyi dolgozók körében, hogy a szentesi rendelőintézetben öt plazmatévét helyeztek el a folyosókon. Az orvosok akkor is feleslegesnek tartják a felvilágosító műsorokat sugárzó készülékeket, ha azok semmibe sem kerültek az intézménynek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A televíziók tegnap még nem működtek. Fotó: Karnok Csaba
Nagy feltűnést keltett a szentesi rendelőintézetben, amikor megjelentek egy külső cég szakemberei, és a folyosókon plazma-televízióknak keresték az ideális helyet. Többek szerint másra is lehetne fordítani a pénzt az egészségügyben, mint drága tévékre, melyekből kettőt a földszinten, kettőt az első emeleten, egyet pedig a legfelső szinten szereltek fel. A televíziók tegnap még nem működtek.

Megkérdeztük a kórház főigazgatóját, miért költöttek milliókat a plazmatévékre, amikor az intézmény súlyos anyagi gondokkal küzd. Fenyves Ernő tájékoztatása szerint a szakminisztérium támogatásával jött létre egy országos hálózat. Ezt működteti egy cég, amely a saját költségén helyez el tévékészülékeket egészségügyi intézményekben. A plazma-televízión kétórás műsort sugároznak majd. Az ismeretterjesztő és felvilágosító blokkok között reklámok is lesznek, továbbá arra is nyílik lehetőség, hogy a szentesi kórház is bemutatkozzon.

– Ez semmiféle pluszköltséget nem jelent nekünk – állította Fenyves. Hozzátette: a szolgáltatás ahhoz hasonlítható, mint amit már például a postahivatalban természetesnek veszünk. A szakrendelő név nélkül nyilatkozó orvosai elhibázott lépésnek tartják a minisztérium döntését. Szerintük kötszerekre, gyógyszerekre és műszerekre sokkal nagyobb szükség lenne az egészségügyi intézményekben, mint plazmatévékre.


Továbbá:
Jó hangulatú őrségváltás a Kurca partján
Szentesen felejtette a táblát a kivitelező
Mélygarázsok épültek
Diána után sírnak a nagyszülők
Szélessávú netes rendszer épül