Diána után sírnak a nagyszülők Hozzáadás a gyűjtőhöz
A börtönviselt apánál helyezték el a szentesi kislányt

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-28 |

Édesapjánál helyezte el a gyámhatóság azt a kétéves szentesi kislányt, akinek 26 éves édesanyja a hét végén tűnt el nyomtalanul. A nagyszülőket elkeserítette a döntés. Szerintük Diána alig ismeri börtönviselt apját. A gyámhivatal vezetője szerint az apa alkalmas a gyermeknevelésre.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A kétéves Diána a nagymama ölében. Koncz Józsefné mindent megtenne, hogy visszakapja unokáját, ha tudná, hogy ilyenkor hová lehet fordulni. Fotó: DM
Megírtuk: a hét végén eltűnt szentesi otthonából Koncz Judit. A 26 éves nő kétéves kislányát, Diánát a nagyszülők vették magukhoz. Koncz József és felesége szerdán úgy nyilatkozott lapunknak, hogy szerintük Diána édesapjának, Dezső Lajosnak szerepe van abban, hogy eltűnt a lányuk. A 26 éves nő élettársa, Kiss László szerint Judit nem magától tűnt el, hanem elvitték. Az apa viccnek nevezte a szülők feltételezését. Hangsúlyozta, hogy őt egyedül a gyermek érdekli.

A férfi, aki a szentesi Black söröző tulajdonosa, elmondta: Judit korábban nála dolgozott, megszületett a kislány, majd ő elment Németországba házmesternek. A férfi arról is beszámolt, hogy tizenhat hónapot ült börtönben Németországban lopásért.

Koncz Judit azóta sem került elő. Kislányát azonban tegnap ideiglenes hatállyal az édesapánál helyezték el.

– Tizenegyre kellett elvinnünk a picit a Black sörözőhöz – mondta lapunknak Judit élettársa, Kiss László. A férfit megdöbbentette a hivatal döntése, ugyanis elmondása szerint a gyámügyesek a legutóbbi látogatásukkor még azt mondták a családnak, hogy a nagyszülőknél maradhat a kislány.

– Egyik napról a másikra egy börtönviselt embernek adják az unokám, és nem tehetünk semmit. Nálunk megszokott környezetben volt, mindent megadtunk neki. A kislány alig ismeri az apját, hiszen Lajos 16 hónapig itthon se volt – mondta tegnap zokogva Diána nagymamája, Koncz Józsefné. Az asszony értetlenül áll a döntés előtt. Miért gondolják úgy egyesek – kérdezte fájdalmasan az asszony –, hogy Lajosnál jobb helye lesz a kicsinek? A nagymama azt mondta: mindent megtenne, hogy visszakapja unokáját, ha tudná, hogy hová lehet ilyenkor fordulni.

A szentesi gyámhivatal vezetője, Szombathelyiné Tóth Júlia érdeklődésünkre elmondta: ideiglenes hatályú elhelyezésről van szó.
„Mivel az a személy, aki a gyermeknevelésre ki volt jelölve – történetesen az édesanya –, egyelőre nem került elő, ha alkalmas, a másik szülő jogosult a kiskorú elhelyezésére" – közölte Szombathelyiné.

A hivatalvezető szerint Dezső Lajos alkalmas a gyermeknevelésre. Az ügy gyámhivatali vizsgálattal folytatódik, ezt követően pedig a bíróság hoz végleges döntést Diána elhelyezéséről.

Természetesen szerettük volna megszólaltatni az ügyben az édesapát is, ám Dezső Lajos nem kívánt nyilatkozni.


Továbbá:
Újszentesi alkotókat is várnak a gólyás házba
Fenyves: A poszt szükséges
Rejtély Sebők Anikó halála
A strandokra menekültek
Félkész lett Szentes