Ukrán pólós a Szentesben Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-27 |

Tíz napja kezdte meg a felkészülést az új évadra a bajnoki bronzérmes Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női vízilabdacsapata. A keretben több változás történt az elmúlt hetekben.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi pólós nők július 17-én kezdték meg a felkészülést. Az első héten az alap-állóképesség megszerzése volt a cél, ennek érdekében délelőttönként 400 métereket úsztak, délutánonként pedig kondicionáló edzések szerepeltek a programban. A monotóniát megtörte a városban vendégeskedő angol amatőr csapat elleni kétkapus játék.

– Élvezték a lányok, jólesett nekik a gyengécske játékerőt képviselő, kellemes ellenféllel szembeni macska-egér harc – nyilatkozta Kocsis István edző. – A második héttől már emeltem az edzésadagon, lényegesen többet úsznak már Molnár Anették. Bírják, de emellett annak is örülök, hogy mindenki egészséges.

A keretből egyelőre még hiányzik a válogatottal készült, az Egyesült Államok ellen két edzőmeccset is játszott Tóth Andrea. A rendszeres edzésre járók azt is „kiszúrták", hogy Sipos Edit és Huszka Zsuzsanna sincs a többiek között. Ez azért van, mert mindketten a bajnoki ezüstérmes, BEK- harmadik Dunaújvárosi Főiskola együtteséhez igazoltak.

– Rajtuk kívül is lesz, lehet távozónk, a légiósaink közül Diana Berak minden bizonnyal távozik, de az sem elképzelhetetlen, hogy Alexandra Dunderski is máshol folytatja pályafutását – árulta el Kocsis edző. – Ha el is mennek, nem maradunk idegenlégiós nélkül, ugyanis a jövőben nálunk szerepel az ukrán válogatott 19 éves centere, Kotova Anastasya, aki átlövőként is használható.

A drukkerek játék közben majd csak augusztus 11-én, 12-én és 13-án láthatják a csapatot, amely a ligeti uszodában rendezendő amatőr vízilabdacsapatok találkozóján vesz részt, méghozzá a Domino-BHSE II., a Dél-afrikai Köztársaság válogatottja, esetleg a Győr és az OSC társaságában.