Tóth Andrea marad a Szentesi VK-ban Hozzáadás a gyűjtőhöz
Csalódott, hogy nem utazik a kínai Világkupára

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-25 | Szélpál László

A női vízilabda-válogatott tagjaként a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK világbajnoka, Tóth Andrea is ott volt az Egyesült Államokat három napon belül kétszer is legyőző gárdában. Hiába játszott jól, szerzett gólt, mégsem utazik az augusztusi kínai Világkupára.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Tóth Andrea (fehér sapkában) a Világkupa helyett az Európa-bajnokságon bizonyíthat. Fotó: Vidovics Ferenc
Egy évvel ezelőtt, Montrealban a magyar női vízilabda-válogatott sokáig emlékezetes nagy csatában az Egyesült Államok elleni fináléban szerezte meg a világbajnoki címet. A döntő „visszavágóját" a napokban tartották Balatonfűzfőn. Az első összecsapást 12–9-re, a másodikat 15–14-re nyerte meg a Szilágyi Péter szövetségi kapitány vezette magyar hölgykoszorú. Mindkét meccsen játszott, méghozzá jól, Tóth Andrea is, a szentesiek kiválósága. A második meccsen gólt is szerzett.

– A vb-finálé azért más volt... – mesélte Andi. – Az amerikaiak is próbálgattak új dolgokat, mi is. A második meccs után többen gratuláltak a teljesítményemhez; én is úgy éreztem, hogy hasznos tagja voltam az együttesnek. Éppen ezért ért váratlanul a kapitány bejelentése, mely szerint nem utazom az augusztus második hetében kezdődő Világkupára. Helyettem inkább egy centernek, Bujka Barbarának szavazott bizalmat.

Maradtam első számú tartalék... Kicsit csalódott vagyok, nem számítottam erre, a formámra sem lehetett különösebb panasz. Szilágyi Péter azzal próbált vigasztalni, hogy a szeptemberi, Belgrádban rendezendő Európa-bajnokságon ott leszek. Azzal igyekszem magamba lelket önteni, most ugyan lemaradtam a pekingi járatról, de két év múlva már rajta leszek.

Korábban a „zuhanyhíradóban" azt lehetett hallani, hogy Tóth Andrea eligazol a Szentesből. A Kurca-parti sportbarátok legnagyobb örömére az érdekelt kategorikusan cáfolta a pletykát.

– Annyi igaz az egészből, hogy a Dunaújvárosi Főiskola és az OSC tényleg megkeresett, de ennyi, és nem több történt. Remekül érzem magam Szentesen, a csapatban, úgy, hogy eszem ágában sincs klubot váltani.