Titkosak a listák Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
Félegyháziné még gondolkodik

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-20 | Balázsi Irén

A Fidesz az önkormányzati képviselőjelöltek kiválasztásakor a párt szövetségi politikáját képviselte Szentesen. Az MSZP és az SZDSZ már megkötötte a választási együttműködést.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi kormánypártok és az ellenzékiek csak ezen a héten hozzák nyilvánosságra, hogy kiket indítanak az önkormányzati választásokon. Ebben egyetértés van a két politikai tábor között. Farkas Sándor, a Fidesz-MPSZ térségi elnöke és országgyűlési képviselője érdeklődésünkre annyit közölt: várhatóan e hét végén lesz hivatalos, hogy az egyes választókerületekben kik lesznek az aspiránsaik. A leendő szövetségeseiket firtató kérdésünkre azt mondta, hogy helyben is a Fidesz szövetségi politikáját képviselik az önkormányzati választásokra való jelölések során. A polgári összefogásnak egyébként – mint azt korábban megírtuk – Dongó László a polgármesterjelöltje. A címzetes középiskolai igazgató most is tagja a képviselő-testület jobboldali frakciójának.

A választási együttműködés létrejött az SZDSZ-szel – tájékoztatott Demeter Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke, aki az önkormányzat jogi és ügyrendi bizottságát vezeti. Megállapodtak abban, hogy az egyes körzetekben nem indítanak egymással szemben jelölteket. A 14 választókerület közül háromban szabad demokrata képviselőjelöltet támogatnak a szocialisták. Megegyeztek továbbá abban is, hogy egy munkáspárti aspiránssal szemben szintén nem állítanak kormánypárti jelöltet. Az MSZP, az SZDSZ és a Munkáspárt közös polgármester-aspiránsa a város jelenlegi vezetője, Szirbik Imre országgyűlési képviselő.

A rendszerváltozás óta tagja az önkormányzati testületnek Félegyháziné Somogyi Éva. Szirbikkel együtt már csak ketten vannak a grémiumban, akik 1990 óta helyhatósági képviselők. Félegyháziné a pénzügyi bizottság elnökeként mindig a város érdekeit nézte a döntések meghozatalakor. Kérdésünkre, miszerint indul-e az októberi helyhatósági választásokon, azt válaszolta: még gondolkodik, nem hozta meg a végső döntést. Tudniillik úgy véli, új arcokra van szükség az önkormányzati testületben. Azért nem határozott még arról, jelölteti-e magát, mert jelenleg azt gondolja: függetlenként nincs esélye, hogy nyerjen. Annak idején még a Független Kisgazdapárt színeiben indult, ám mint fogalmazott: kiment alóla a párt. Azóta pedig semmilyen politikai csoportosuláshoz nem tartozik.


Továbbá:
Megkedvelték Vukot a szentesi gyerekek
Újabb igazgató a kórházban
Nem szüntetik meg a szentesi Barthát
Augusztus elején nyit a Tescó-kút
Lovagok vívtak, rockzene szólt Szentesen