Augusztus elején nyit a Tescó-kút Hozzáadás a gyűjtőhöz
A szentesiek már várják a konkurenciát a benzinpiacon

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-18 | Balázsi Irén

Nem ősszel, hanem már augusztus elején átadja a Tesco Globál Rt. a Csongrádi úti benzinkútját Szentesen. Az autósok azt remélik, hogy a konkurencia megjelenésével a Kurca-parti településen is olcsóbban juthatnak benzinhez és gázolajhoz, ugyanúgy, mint a vásárhelyi gépkocsi-tulajdonosok.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A kivitelezők már levonultak, kezdődhet a kutak feltöltése. Fotó: Vidovics Ferenc
Még az év elején nyílt meg a szentesi Csongrádi úton a Tesco, amely kezdettől azt tervezte, hogy az áruház mellé töltőállomást is épít. Nagyon várják a helybeli és a környező településeken élő autósok a benzinkút mielőbbi átadását, főleg azóta, amióta látják: befejeződött az építkezés, már elbontották az építési területet körbevevő kerítést is. Lapunkban többször írtunk arról, hogy Csongrád megyében csak a hódmezővásárhelyiek vannak kiváltságos helyzetben, mert ott már korábban átadta az angol multinacionális cég a töltőállomást, amely leverte a benzinárakat. Ebből adódóan Vásárhelyen literenként 10-20 forinttal is olcsóbban tankolhatnak az autósok, mint például a megyeszékhelyen vagy Szentesen.

Legutóbb azt nyilatkozta a Szentesen épülő töltőállomással kapcsolatban a Tesco kommunikációs igazgatója, hogy a különböző engedélyek beszerzésének függvénye, mikor adják át a létesítményt. Danks Emese akkor úgy tájékoztatott: előreláthatólag nyár végén vagy ősz elején nyitják meg a hipermarketjük mellett a benzinkutat. Az áruház vásárlói azonban az utóbbi napokban már látták, hogy befejeződött az építkezés.

Makón is két hét múlva nyitnak

A makói Tesco Áruház mellett is épül kút. Lapunk értesülése szerint a Maros-parti létesítményt is augusztus elején nyitják meg, akárcsak a szentesit. A makóiak is nyolc kútnál tankolhatnak, és a shop alapterülete ott is 40 négyzetméteres. Ez a töltőállomás is – a szentesihez hasonlóan – a hét minden napján éjjel-nappal nyitva lesz.

Ezt megerősítette tegnap lapunk érdeklődésére Bogár Éva, a Tesco kommunikációs osztályának munkatársa, aki azt is elmondta: valójában az utolsó simításoknál tartanak. Nemsokára hozzákezdenek a kutak feltöltéséhez, a töltőállomáson kialakított shop berendezése pedig folyamatban van. Egyidejűleg nyolcan tankolhatnak majd a Tesco benzinkútjánál, ahol bárki igénybe veheti a szolgáltatást, nem csak azok, akik az áruházban vásárolnak. A mostani tervek szerint már augusztus elején áll az autósok rendelkezésére a Csongrádi úti Tescó-kút. A nyitás pontos dátumát még nem tudta megmondani Bogár Éva.

Az országban egyébként eddig harminc üzemanyag-töltőállomást működtetett az angol társaság, amely éppen tíz éve nyitotta meg Magyarországon az első áruházát. Információnk szerint legelőször Pesterzsébeten építtetett még 2004-ben benzinkutat, amely a többi 29 töltőállomással együtt a piaci árnál olcsóbban kínálja az üzemanyagot.


Továbbá:
Lovagok vívtak, rockzene szólt Szentesen
A Kurcába nyomják a vizet
Betanított munkásokat keres a Hungerit Szentesen
Harcolnak a kertészeti szakiskoláért
Első fokon megszüntették Borzi Márta perét