Freinél gyógyul a szamár Hozzáadás a gyűjtőhöz
A fuvaros tagadja, hogy rosszul bánt volna az állataival

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-15 | Blahó Gabriella

A rendőrség vádemelési javaslattal továbbítja majd Ravasz János aktáit az ügyészségnek. Az állatkínzással gyanúsított szentesi fuvaros most maga húzza szekerét, miközben volt szamarát Frei Henrik ápolja a menhelyen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Frei Henrik bízik abban, hogy hamar meggyógyul Viktor, a szamár. Fotó: Tésik Attila
Ravasz Jánost gyanúsítottként hallgatták, hallgatják ki a Szentesi Rendőrkapitányságon. A szentesi fuvaros tagadta, hogy rosszul bánt volna a szamarával. Terdik Tamás, a bűnügyi osztály főhadnagya lapunknak elmondta: Ravasz állítja, hogy megfelelő módon bánt az állattal, ám a szakértői vélemény és a nyomozás eddigi adatai nem ezt bizonyítják. A nyomozó úgy tudja, hogy a fuvaros nem vásárolt újabb szamarat. Megírtuk: Ravasz első állatát közadakozásból vásárolta meg Frei Henrik állatvédő, a második jószágot pedig lefoglalta a hatóság. Terdik elmondta, valószínűleg vádemelési javaslattal továbbítják a fuvaros aktáit az ügyészségnek.

Frei lapunknak elmesélte, hogy a második szamár rendkívül rossz állapotban volt, amikor kivitte a tanyájára. Itt tartja Janit, az első szamarat is. A korábban Rudi néven szólított második szamár a szabadulása után a Viktor nevet kapta megmentőjétől, lévén, hogy győztesként került el korábbi gazdájától. Frei Henrik a két szamáron kívül 79 kutyát, egy pulykát és nyolc macskát gondoz a Kurca melletti tanyáján.

Az állatvédő szerint nagy baj lenne, ha a fuvaros újabb igavonót szerezne magának, mert akkor kezdődne a történet elölről. Ma egy egészséges, munkára alkalmas szamár ára 80-90 ezer forint körül van. A limlomokkal kereskedő Ravasz János nem kívánt lapunknak nyilatkozni.