Póló: hétfőn kezdenek Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
Plézer János visszatért a Szeged Beton VE-be

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-15 | Imre Péter

Még egy nap és vége a pihenőnek. A szentesi vízipólósok – a férfiak és a nők egyaránt – ugyanis már hétfőn megkezdik a felkészülést a 2006/2007-es szezonra.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Szentes-Szeged meccs mindig izgalmakat rejteget. Fotó: Vidovics Ferenc
Vége a lustálkodásnak, a láblógatásnak, a szentesi vízilabdásokra hétfőtől kemény munka vár, hogy a szeptember végén október elején rajtoló bajnokságra minél jobb formába lendüljenek.

A bajnoki bronzérmes Hungerit-Szentesi VK-ból két meghatározó játékos távozott: Sipos Edit és Huszka Zsuzsanna egyaránt a Dunaújvárosi Főiskola együttesében folytatja pályafutását. Az érkezési oldalon azonban még nincs senki, egy légiósjelölttel tárgyal, egyezkedik a klubvezetés. Amennyiben meg akarja ismételni a 2005/2006-os produkciót, nem lesz könnyű dolga Kocsis István edzőnek és amazonjainak.

– A harmadik hely megőrzése még több és komolyabb edzést, nagyobb erőkifejtést követel majd a lányoktól – vélekedett Beleon Zsolt, a Szentesi VK elnöke –, erre szükség is lesz, mert a cél továbbra is a dobogós helyezés. Ehhez az egyesület is hozzájárul, az augusztusi SAS-torna keretében rendezünk egy hatcsapatos női erőfelmérőt. Erre azért is szükség lesz, mert a korlátozott anyagiak miatt nem tervezünk, nem tervezhetünk edzőtábort, viszont igyekszünk minél több felkészülési mérkőzést lekötni. A tesztelésre előreláthatóan nemcsak hazai ellenfelek ellen, hanem Szerbiában is lehetőség nyílik majd.

Baksa László kerettag

Hosnyánszky Norbert távozása után is maradt válogatott a Szeged Beton VE együttesében. Kemény Dénes szövetségi kapitány a Ferencvárosból frissen igazolt kapusnak, Baksa Lászlónak szán szerepet, aki a másik két hálóőr, Szécsi és Jászberényi mellett tagja az Európa-bajnokságra készülő tizennyolcas keretnek. Ez pedig azt is jelenti, hogy augusztusban nem klubcsapatával – július 31-én kezdődik az alapozás Tóthéknak –, hanem a válogatott kerettel készül a rá váró feladatokra.

A női együttesből mindenki egészséges, és ez a megállapítás igaz a Berki András és Pengő László edződuó által dirigált fiúalakulatra, a Legrand-Szentesi VK-ra is. Velük szemben azért óvatosabban fogalmazta meg a vezetőség az elvárásokat. Ráadásul itt is negatív – eddig – a keretmérleg: távozott Juhász Zsolt, Plézer János (mindkettő Szeged Beton VE-be, utóbbiról még nem adtunk hírt és Körtvélyessy Péter a Tisza-parti klub elnöke azt is elmondta, egyéves szerződést kötöttek a játékossal) és Szabó Nándor (UTE). És az érkezési oldalon az erősebbik nemnél is még csak egy légiósjelölttel való tárgyalás szerepel.

– A férfiak is hétfőn kezdik a munkát – közölte a klub első embere –, számukra szeptemberben rendezünk Szentesen egy hatcsapatos ráhangoló eseményt. Ezenkívül természetesen – akárcsak a lányoknál – az edzőmérkőzések sora vár a gárdára Budapesten, Szolnokon, Szegeden és valószínűleg Szerbiában is. Az elvárás? Fogalmazzunk úgy, hogy a biztos bentmaradás kiharcolása.

A férfiak pontvadászata hagyományosan a Magyar Kupa után kezdődik majd.