A szakrendelő nem költözik Szentesre Hozzáadás a gyűjtőhöz
Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelték

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-13 | Bálint Gyula György

Szó sincs arról, hogy a belosztály után a szakrendelő is átköltözik Szentesre. A Dr. Szarka Ödön szakrendelő nemrégiben ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Antal Imre fogorvos tekintett vissza az idén a Semmelweis-napon a harmincadik évébe lépett csongrádi szakrendelő múltjára: ő ott volt a kezdő csapatban is. Annak idején megosztotta a város közvéleményét a dilemma, hol épüljön fel a szakrendelő. Csongrád akkori vezetői egy nagy beépítetlen területre a szakrendelő mellé egy kórházat is álmodtak. Ide került volna a Vasút utcában működő szülőotthon, a II-es belosztály, egy sebészet és egy gyermekosztály is. Mára az álom szertefoszlott, megszűnt a szülőotthon, bezárták az egykori bírósági épületben a belosztályt is.

Antal Imre doktor jól emlékszik arra is, hogy a bökényi rendelőintézet azért lett végül kétszintes, hogy ne kelljen liftet építeni, mert már akkor is volt nadrágszíjhúzás. Az épület 27 millióba került, 8 milliót költhettek a műszerekre, 6 milliót a berendezésekre. Az akkori gépek közül egy fogászati eszköz ma is bírja a strapát. A kezdő csapatból 13-an élnek, és öten – Dudás Klára, Tószegi Zsuzsanna, id. Somogyi Árpád, Gulyás Margit és Antal Imre – ma is praktizálnak.

Az a hír járja, hogy egyszer a szakrendelő átköltözik Szentesre. Somogyi Árpád alpolgármester ezt elképzelhetetlennek tartja. Dr. Sipos Tibor, a szakrendelő igazgatója úgy véli: közös akarattal megteremtettek egy szakmailag jól működő szakrendelőt, ahol a legfontosabb a beteg. Mint megtudtuk: Csongrádon nem okoztak problémát az úgynevezett színlelt szerződések.

Tavaly a nyár ellátási problémákat szült, például a szemészeti ellátásban, amikor Szentesen sem talált orvost több csongrádi beteg. Kérdésünkre, most összehangolják-e a nyári szünetet a szentesiekkel, Sipos Tibor határozott igennel válaszolt.