'56-os kiállításra készülnek Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-12 |

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére kiállítást rendez Szentesen a művelődési központ. Az intézmény ehhez anyagi támogatást nyert pályázaton, de segíti a terv megvalósítását az önkormányzat is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére kiállítást rendez Szentesen a művelődési központ. Az intézmény ehhez anyagi támogatást nyert pályázaton, de segíti a terv megvalósítását az önkormányzat is. Kruzslicz Pál igazgató és munkatársai a főtéri galériában mutatják majd be az ötven évvel ezelőtti események szentesi és városkörnyéki dokumentumait. Az emlékkiállítás szervezői ehhez kérik a lakosság segítségét. Azok jelentkezését várják, akiknek van az októberi forradalom idejéből plakátjuk, nyomtatványuk, bármilyen forrásanyaguk, rendőrségi és bírósági iratuk, korabeli tárgyi emlékük vagy fényképük.

Ezeket kölcsönvennék a tárlatrendezők azért, hogy hitelesen tudják bemutatni az ötven évvel ezelőtti történéseket a művelődési központ főtéri galériájában. A szervezők azt ígérik: a dokumentumok tulajdonosainak nevét titokban tartják, amennyiben ők azt szeretnék. Az átvett tárgyakat pedig a kiállítás bezárása után, október végén visszaadják. A helytörténet írott és tárgyi emlékeit szeptember közepéig várják a Tóth József utcai művelődési és ifjúsági házban (telefon: 63/314-211).