Ötezren írták alá a kegyelmi kérvényt Hozzáadás a gyűjtőhöz
Jövő héten viszik Szentesről Pestre a nyilatkozatot

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-08 | Blahó Gabriella

Jövő hét végén juttatják el a kezdeményezők a köztársasági elnök hivatalába az elítélt szentesi orvosok kegyelmi kérvényét támogató nyilatkozatokat. Eddig ötezer aláírás gyűlt össze az ország minden részéből.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Országszerte elterjedt a szentesi aláírásgyűjtés híre: a Dunántúlról, a Balaton partjáról, Szegedről, kórházakból és magánszemélyektől egyaránt érkeznek aláírásokat tartalmazó ívek a városba. Perjés Gáborné, az akció egyik kezdeményezője lapunknak elmondta, hogy eddig körülbelül ötezren írták alá a kegyelmi kérvényt. Az önként jelentkezők a szentesi Füsti cukrászdában szerzik be az íveket, amelyeket fénymásolnak és továbbadnak. A gimnázium drámatanára szerint az ötezer kézjegy megerősíti a kezdeményező csapatot abban, hogy a letöltendő börtönbüntetésről hozott ítélet többek igazságérzetét sérti más ügyek és más bűncselekmények viszonyításában. Perjés Gáborné elmondta, hogy a jövő hét végéig gyűjtik az aláírásokat.

Garai Ferencné óvodapedagógus arról számolt be, hogy hozzá postán érkeznek az ívek más városokból. – Nem gondoltam, hogy ennyien fogják támogatni a kezdeményezésünket – fogalmazott az óvónő. – A péntek reggeli postával tizenegy levél érkezett hozzám. Csütörtökön még 4600 aláírásunk volt, amelyek száma folyamatosan nő. Az óvónőt sokan megállítják Szentesen, és támogatásukról biztosítják az aláírás kezdeményezőit. Garai Ferencné elmondta, még nem tudják, hogy postán küldik-e el vagy személyesen viszik fel a köztársasági elnök hivatalába az íveket.


Továbbá:
Kétmilliárd kell a Petőfire
Afrikában kelendő a szentesiek ivóvize
Alkotói díjat kap Kovács vezérőrnagy
A rendőrség lefoglalta a szentesi szamarat
Tönkrement a tízmilliós játszótér