Nyomtat Bezár
Egészség*Ügyek
150 milliós fejlesztés a szentesi kórházban
2006. július 5. 14:23
Több mint 150 muillió fejlesztést kezdenek a szentesi Bugyi István Kórházban

Összesen több mint százötvenmillió forintos fejlesztés kezdődik a szentesi Bugyi István Kórházban annak köszönhetően, hogy az intézmény a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (DARFT) több pályázatán is nyert - tájékoztatott a település polgármestere szerdán.

Szirbik Imre elmondta, a kórház a DARFT pályázatán 106 millió forintot nyert műszerbeszerzésre, amelyből az intézmény röntgendiagnosztikai, EKG- és ultrahang-berendezéseket vásárol. A DARFT egy másik pályázata 37,8 millió forint támogatást biztosít a szakrendelő felújításának első ütemére; az összesen 54 millió forintos beruházás fennmaradó költségeit az önkormányzat fedezi - közölte.

Hozzátette, az első ütemben elkezdődik az épület felújítása és a magastető kialakítása, amely nemcsak az állagmegóvás miatt fontos, ebbe a megemelt padlástérbe kerülnek fel azok a szociális létesítmények, amelyek most betegellátási területet foglalnak el, így a felszabaduló hellyel az ellátás is fejlődhet.

Az intézményben beindítják a város szájsebészeti szakrendelését, amelyhez az önkormányzat kétmillió forint támogatást nyújtott. Kitért rá, hogy a megyei önkormányzat fenntartásában lévő intézménynek a megyei közgyűlés 100 millió forint hitelt szavazott meg a likviditási problémák kezelésére. A színlelt szerződési ügyek a szentesi kórházban lezárultak, kölcsönös kompromisszummal állapodtak meg, a betegellátásban fennakadás nem volt - fűzte hozzá a polgármester.


hirado.hu/MTI