Táborozással telik a vakáció Hozzáadás a gyűjtőhöz
Úsznak, vízibicikliznek a diákok Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-22 | Blahó Gabriella

A forró nyári hónapokban kézenfekvő megoldásnak tűnik a szülők számára táborba irányítani a gyerekeket. Szentesen az egész vakáció alatt adódik valamilyen lehetőség, harminchárom heti program várja a szünidős diákokat. Az úszótábor népszerűsége töretlen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az úszótáborosok csónakázhatnak is a Kurcán. Fotó: Segesvári Csaba
Reggel fél nyolckor érkeznek a szentesi uszodába az úszótáborosok, akik egészen negyed tízig folyamatosan róják a hosszakat a medencében Paulovits Tamás edző irányítása mellett. A tábor vezetője úgy véli, nem szabad a gyerekeket nagyon megterhelni, de a lazsálás sem lehet jellemző. Az úszni tudó 8–14 évesek számára szervezett elfoglaltság egész napon át tart. A programok között szerepel a csónakázás, vízijátékok, origamikészítés és a terepen akadályverseny. Az egészséges környezet és a szabadság jótékonyan hat a gyerekek kedvére, akik imádják a strandot.

Tóth Beatrix azt mondta, amíg anyukája dolgozik, addig itt nagyon jól érzi magát. Lekrinszky Gina Petra annak örül, hogy új barátokat szerezhet, Pólya Zsanett szerint vízben lenni mindig jó. A városi úszóklub táborozói között egyetlen fiatal legényke a hatesztendős Orosz Kornél, aki elhatározta, ha nagy lesz, úszó lesz. Számára is a legkedvesebb elfoglaltság a délutáni csúszdázás. Főként az tetszik a gyerekeknek, hogy a leckeírást feledve átadhatják magukat a napfénynek, és kipróbálhatják a csónakázást, vízibiciklizést. Mindezt természetesen szakszerű felügyelet mellett. Kovács Brigitta idén szerezte testnevelő tanári diplomáját, mint mondta: egyszerűen elemében érzi magát ezekben a napokban. Tordai Árpád szintén tanár és a szentesi vízilabdacsapat tagja – a medencében kap komolyabb szerepet.


A többi tábor

A városban a nyáron a következő napközis táborokat kínálják a szünidős diákoknak: lovastábor a Ligeti Lovardában, játéktábor Magyartésen, focitábor a Kinizsi pályán, hagyományörző tábor a gyermekkönyvtárban, tehetséggondozó tábor a zeneiskolában, napközis tábor a kollégiumban, tekerőtábor az uszodában, 4 ország 4 város tábor a helyőrségi klubban, képzőművész tábor a Jövőnkért iskolában, ezermester tábor a Dózsa-házban, néptánctábor a Kiss Bálint utcában, vakáció hét a családsegítő központban, kreatív tábor Magyartésen, kerámiatábor Mátraszentimrén, hétszínvirág tábor Szigligeten, sakktábor a Móriczban, egészségmegőrző tábor Bükkszentkereszten, népzenei tábor a Klauzál iskolában, Vöröskereszt tábor Fülöpszálláson, történelmi tábor a családsegítőben, moderntánctábor Árpádhalmon, Mátraszentimrén, családi, textilműves tábor Szigligeten, színjátszó tábor Magyartésen, gólya tábor a kollégiumban és vízilabda edzőtábor az uszodában. A programokról részletes tájékoztatást a városháza művelődési osztályán lehet kérni. 



Továbbá:
Földgázt keresnek Szentes határában
Telepvezetőből lett igazgató Szentesen
Szentesi szemetelők
A betegnek joga van a pihent orvoshoz
Útnak indult a Szent Jupát szentesi csapata