Újabb parkolók épülnek a szentesi belvárosban Hozzáadás a gyűjtőhöz
Egyelőre nagy a káosz a városközpontban

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-17 | Balázsi Irén

A szentesi városközpont rekonstrukciójának keretében részben kiegyenesítik a Jövendő utcát, ahol újabb parkolóhelyek lesznek, és két játszóteret is építenek. A Nagy Ferenc utcában – a terveknek megfelelően – nem lehet majd várakozniuk az autósoknak, mert az a terület a sétálóké lesz.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Vidovics Ferenc
Nagy a káosz egyelőre a szentesi városközpontban folyó korszerűsítési munkák miatt. Egyidejűleg dolgoznak ugyanis az építők a Szent Miklós téren és annak közelében, valamint teljes a zűrzavar a Nagy Ferenc utcában is. Mint arról már írtunk lapunkban, az utóbbi részt sétálóutcává alakítják majd, így ott nem parkolhatnak az autók. A polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője, Czirok Jánosné elmondta: tartottak egy fórumot a minap a Nagy Ferenc utcai lakók és üzletek működtetőinek részvételével, ahol ismertették velük, hogy ott csak meghatározott időben szállíthatják az árut az üzletekbe, továbbá súlykorlátozást is bevezetnek a teherautóknál.

A sétáló utcától a Horváth Mihály utcán át egészen a Rákóczi utcáig rendezik a területet. Ebbe a részbe esik a Jövendő utca is, amelynek a kanyarulatát már kiegyenesítették, vagyis a Bocskai és a Klauzál utca közötti szakaszán új nyomvonal vezet. Ennek mindkét oldalán parkolóhelyeket is építenek, illetve korszerűsítenek. Ezek enyhítik majd a főutcai parkírozási nehézségeket. A rekonstrukció keretében valójában két új játszótér is épül. A Kossuth utca 8. szám mellettit ugyanis az építkezés miatt már korábban lebontották, és kicsit távolabb, a Fridrich-fényirda és a földhivatal mögötti részen állítják fel. A másik játszóparkot a terveknek megfelelően a Jövendő utca mentén alakítják ki. Sok sétány is lesz a városközpontban, és újabb zöldfelületekkel gyarapodik Szentes még az idén.


Továbbá:
Börtönbe megy Geönczeöl és Kovács
Jankó János-díjas a szentesi múzeum néprajzkutatója
Bezárna, mégis nyitva marad a derekegyházi patika
Kicsöngettek, vakáció!
Vízimozi lesz a szentesi strandon