Kicsöngettek, vakáció! Hozzáadás a gyűjtőhöz
''Most pedig bohóchallá változom''

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-16 | Blahó Gabriella

Ma reggel már nem szól a csengő az iskolákban: az igazi nyári időjárással együtt tegnap eljött a nyári szünet. Az utolsó napon a szentesi Kiss Bálint-iskolában jártunk, ahol már nem feleltek, megünnepelték a madarak és fák napját, egy kisdiák pedig bejelentette: fekete és narancssárga csíkos bohóchallá változik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Önfeledt örömmel nyargalnak bele a vakációba a szentesi Kiss Bálint-iskola tanulói. Fotó: Vidovics Ferenc
Az utolsó tanítási napon már nem kellett attól tartania senkinek, hogy felelni fog. A szentesi Kiss Bálint-iskola diákjai az udvaron tegnap – utólag – megünnepelték a madarak és fák napját. Az árnyas udvaron kellemesen telt a délelőtt. A harmadikosok között Erchardt Árpád állította, idén nyáron bohóchallá változik, narancssárga és fekete csíkosra festi magát, az elég vidám lesz. Barátai – Mácsai Áron, Hornok Dominik – megerősítették, hogy a szünidőben is összejárnak majd. Bertus Martina arra készül, hogy végiggörkorcsolyázik a városon, szeret száguldozni.

Arra a kérdésre, hogy kinek lesz jó a bizonyítványa, gyakorlatilag az egész osztály feltartotta a kezét, némi üdvrivalgás közepette. Kovács Dóráról megtudtuk: az övé kitűnő lesz. Az iskolában könyvjutalmat kap, hogy a szülei adnak-e neki valami kis ajándékot a jó tanulmányi eredményért, azt nem tudja, talán meglepetés lesz. A kislány mindenesetre arra készül, szerepel lapunk Szín5-ös fotózásán. Oláh Ivett azzal dicsekedett, hogy zeneiskolába jár, Török Adrienn, Gyalay Fanni és Sándor Alexandra kézügyességéről híres az iskolában, kedvükre van minden efféle elfoglaltság.

Tegnap délelőtt viszonylag kevés diák volt már az épületben, a nagyok a színházban színdarabot próbáltak, a tanárok legtöbbje a szünidőt üdvözlő zsivajban mosolyogva sétált a gyerekek között. Demeter Klára, a harmadikosok osztályfőnöke azt mondta, év közben néhányszor úgy érezte, hogy szívesebben ülne az iskolapadban – neki is elég fárasztó egy egész tanév. A pedagógusok is várják a nyarat, a pihenés idejét, szeptemberre viszont már rendszerint hiányzik az iskola.


Ballagó nyolcadikosok

Csongrádon 180 diák ballag a hét végén az általános iskolákban, az évzáró ünnepélyeket és a ballagást mindenütt szombat délelőtt tartják. Szentesen az egyházi iskolákat is beleszámítva összesen 367 diák fejezi be tanulmányait. A ballagásokat mindenütt szombaton rendezik, s ezzel egy időben kapják meg a diákok a bizonyítványokat. Az egyedüli kivétel a Koszta-iskola, ahol június 20-án lesz az évzáró. Hódmezővásárhelyen 571 nyolcadikos diák vesz búcsút az általános iskolától, az évzáró ünnepélyek sora már ma elkezdődik: délután öttől például a Kiss Lajos Általános Iskolában köszönnek el társaiktól, tanáraiktól a legnagyobbak. Makón 289 tanuló fejezi be a nyolcadik évfolyamot az önkormányzati és egyházi iskolákban. Ebben a városban pénteken, szombaton és vasárnap is zajlanak a tanévet záró ünnepségek. 



Továbbá:
Vízimozi lesz a szentesi strandon
Parkoló helyett autópiac
Megegyeztek a szentesi vérellátóról
A szentesi Rozika néni a hét végén volt százesztendős
Ősszel nyit a szentesi Tesco-kút