Parkoló helyett autópiac Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szentes főutcáján még a kevés helyet is elfoglalják

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-14 | Balázsi Irén

Kevés a parkolóhely a szentesi főutcán, ám még azt a keveset is elfoglalják azok az autók, amelyek ablakára kirakott papírlap hirdeti: „Eladó". Ez sérti azok igazságérzetét, akik nem tudnak megállni a városközpontban. A közterület-felügyelők csak akkor intézkedhetnek, ha ezeknek a kocsiknak lejárt a műszakijuk. Más lenne a helyzet, ha fizetni kellene a parkolásért.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A főutca legforgalmasabb helyén árulják az autókat. Fotó: Balázsi Irén
Napok óta áll Szentesen a főutcai posta előtt két autó, amelyen felirat tudatja, hogy eladásra kínálja azokat a gazdája. Ez a hely a belváros legforgalmasabb része, s így joggal irritálja azokat, akik nem tudnak megállni a hivatal előtt ügyeiket intézni. A Kossuth utcán amúgy is kevés a parkoló, ezért luxusnak tűnik ilyen célra lefoglalni. Futárszolgálatnál dolgozik Keresztesi Gábor, aki naponta kénytelen a főutcára jönni. Érdeklődésünkre elmondta: úgy kell vadásznia a helyet, mert mindig teli a Kossuth utca. Ha fizetős lenne a parkoló, szerinte biztosan nem ott árulnák a kocsijukat egyes szentesiek.

Az önkormányzat kereskedelmi és idegenforgalmi bizottságának elnöke, Móra József egyetértett Keresztesivel, hozzátéve: amikor a Kossuth utcai közlekedés rendje volt terítéken, akkor szóba került olyan változat, hogy bevezetik a fizetős parkolási rendszert. Az elnök azt is elmondta: ez meghiúsult a lakosság ellenállása miatt. Mindenesetre az ő igazságérzetét is sérti, hogy a főutcán állnak az eladó autók. Annál is inkább, mivel a városközpontban jelenleg még a szokásosnál is kevesebb a hely a sportcsarnok közelében lévő parkoló átépítése miatt. Móra József azt is említette: vannak Szentesen is kereskedések, ahová beadhatják gépjárművüket a tulajdonosok. Elismerte ugyanakkor, hogy ebben a témában egyelőre csak az emberek jóérzésére lehet számítani. Nincs tudniillik olyan jogszabály, amely megtiltaná az egész napos várakozást. Ám arról sincs rendelkezés, miszerint az autókra nem lehet hirdetéseket kirakni.

A közterület-felügyeleti csoport vezetője, Kóczán István lapunknak azt nyilatkozta: csak akkor tudnak intézkedni a főutcán napokig parkoló autók ügyében, ha nincs érvényes műszakijuk. Ebben az esetben felszólítják a gépjármű tulajdonosát, hogy vigye el onnan a kocsit. Ellenkező esetben a közterület-felügyelők gondoskodnak az elszállításáról. A polgármesteri hivatal műszaki osztályán Cseuz Csaba kérdésünkre azt mondta, a kocsik gazdái nem sértik a jogot, de ami jogszerű, az nem mindig igazságos, és ez is egy ilyen helyzet.


Továbbá:
Megegyeztek a szentesi vérellátóról
A szentesi Rozika néni a hét végén volt százesztendős
Ősszel nyit a szentesi Tesco-kút
Az ár elpusztította Erzsike néni házát
Ráfizettek hiszékenységükre