Ősszel nyit a szentesi Tesco-kút Hozzáadás a gyűjtőhöz
A lakosság reméli, hogy itt is leveri majd az árakat

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-10 | Balázsi Irén

Jóval drágább az üzemanyag Szentesen, mint Hódmezővásárhelyen, ahol a Tesco benzinkútja leverte az árakat. A multinacionális cég kommunikációs igazgatója lapunknak azt nyilatkozta, hogy nyár végén vagy ősz elején átadják a Kurca-parti településen is az áruházuk mellett épülő töltőállomást.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Tésik Attila
Irigykednek a szentesi autósok a vásárhelyiekre, mert – mint arról lapunkban beszámoltunk – a megye városai közül ott a legolcsóbb az üzemanyag. Ez azzal függ össze, hogy a Tesco Hódmezővásárhelyen már korábban megnyitotta benzinkútját, amely konkurenciát jelentett a többi olajtársaságnak. Az angol multinacionális cég jóval kedvezőbb áron kínálja az üzemanyagot, mint a Mol és a Shell, minek hatására utóbbiak is kénytelenek voltak olcsóbban adni a termékeiket. Így fordulhatott elő, hogy a Tesco-kút átadása óta Vásárhelyen a Mol és a Shell is csökkentette az árait.

A vásárhelyi Shell-töltőállomáson tegnap a 95-ös oktánszámú benzin 284 forintba került literenként, a gázolaj pedig 270-be. Ugyanezeknek a termékeknek a társaság szentesi kútjánál 294,90 és 274, 90 forint volt az áruk. Hódmezővásárhelyen, a Szántó Kovács János utcában a Mol a 95-ös benzin literéért 286,90 forintot kért, a gázolajért 272,90 forintot. A szentesi Mol-kútnál viszont az előbbi literét 294,90 forintért mérték, míg az utóbbi 274,90 forintba került. Lapunk információja szerint a Tesco vásárhelyi töltőállomásán a 95-ös benzint 276, a gázolajat 262 forintért kínálták tegnap literenként. Ha a Tesco-kút árait nézzük, akkor a Kurca-parti településen tankolók most még csaknem húsz forinttal többet fizetnek az üzemanyag literéért.

Ezért is várják már a szentesiek, hogy felépüljön a Tesco töltőállomása, amely reményeik szerint itt is leveri majd az árakat. Lapunk érdeklődésére a multinacionális cég kommunikációs igazgatója, Danks Emese elmondta: építik a szentesi töltőállomást, a különböző engedélyek beszerzésétől függ, hogy mikor nyithatják meg az új létesítményt. A tervek szerint nyár végén vagy ősz elején azonban szeretnék átadni a Tesco melletti benzinkutat. Hozzátette: literenként minimum tíz forinttal kevesebbért kínálják majd az üzemanyagot a szentesi árakhoz viszonyítva. Lapunk kérdésére azt is közölte a városban terjedő kósza híreket cáfolva, hogy természetesen bárki tankolhat majd a Tesco-kútnál, nem csak azok, akik az áruházban vásárolnak.


Továbbá:
Az ár elpusztította Erzsike néni házát
Ráfizettek hiszékenységükre
Kitiltják az autókat a ligetből
Eső verte a népi vásárt Szentesen
Elítélték az otthoni szülést