A Démász nevében kérnek pénzt az áldíjbeszedők Hozzáadás a gyűjtőhöz
Becsapják az időseket Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-10 |

Áldíjbeszedők garázdálkodnak Szentesen, ahol főleg idősebb emberekhez csöngettek be fiatalok ezen a héten több alkalommal is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Áldíjbeszedők garázdálkodnak Szentesen, ahol főleg idősebb emberekhez csöngettek be fiatalok ezen a héten több alkalommal is. Az ismeretlen személyek az áramszolgáltató cégre hivatkozva kértek bebocsátást, mondván: a villanyórát jöttek leolvasni. Miután ez megtörtént, pénzt kértek a szentesi fogyasztóktól. Ha valaki közülük megtagadta a fizetést, azzal fenyegették meg, hogy rögtön hívják a szerelőt, aki kikapcsolja az áramot. Ilyen trükkel 2-3 ezer forintokat csikartak ki a hiszékeny emberektől az áldíjbeszedők.

A Démász Nyrt. elhatárolja magát a garázdálkodó fiataloktól, és arra hívja fel a figyelmet, hogy senki ne engedje be a lakásába a cégükre ilyen módon hivatkozó egyéneket. Az áramszolgáltató kommunikációs munkatársa, Joó Anna azt is közölte lapunkkal: a Démásznál az áramdíjat kizárólag banki átutalással vagy postai csekken lehet kiegyenlíteni. A cégük pénzbeszedőket nem is alkalmaz. A villanyóra leolvasására megbízott kft. munkatársainak pedig fényképes igazolványuk van, ám ők pénzt nem szednek a fogyasztóktól.


Továbbá:
Ősszel nyit a szentesi Tesco-kút
Diákok, tanárok a Kurcán
Az ár elpusztította Erzsike néni házát
Ráfizettek hiszékenységükre
Aladár alig húszévesen szülést is vezetett