Máris javítani kell a megyeházát Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szentes főterén nem várt problémák adódtak

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-07 | Blahó Gabriella

Garanciában javítja a Délépítő Rt. a szentesi megyeháza homlokzatát. A város főterén álló épület csaknem egymilliárd forintos beruházás keretében újult meg idén télre.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A meglazult homlokzati díszeken dolgoznak. Fotó: Tésik Attila
Garanciában javítja a Délépítő Rt. a szentesi megyeháza homlokzatát. A város főterén álló épület csaknem egymilliárd forintos beruházás keretében újult meg idén télre. Január derekán nyílt meg a nagyközönség előtt ünnepélyes keretek között, felújított állapotban a száznegyven esztendős impozáns ház, mely megszépítette a Kossuth teret. Bár az építőnek 2005 októberében kellett volna átadnia az épületet, a felújítással némiképp csúszott. Most viszont kiderült, hogy a homlokzati díszek egy része levált.

– A hibákat garanciális vállalásunknak megfelelően kijavítjuk – közölte lapunkkal Mészáros András főmérnök. A Délépítő Rt. képviselője azt is elmondta, hogy a koros műemléket a munka megkezdése előtt alaposan átvizsgálták, ám az állványozás idején nem derült fény azokra a problémákra, melyek most jelentkeztek. A díszek „megkótyagosodtak". A helyreállítás hamarosan befejeződik.


Továbbá:
Kitiltják az autókat a ligetből
Eső verte a népi vásárt Szentesen
Elítélték az otthoni szülést
Elnöki zászlószalag a szentesi dandárnak
Nincs mit feloszlatni