Elítélték az otthoni szülést Hozzáadás a gyűjtőhöz
Tiltakozás a művi meddővé tétel ellen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-03 | Balázsi Irén

A szülésznők országos konferenciáján tiltakoztak tegnap Szentesen a 18. év felettiek művi meddővé tételét engedélyező törvénytervezet és az otthonszülés ellen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ha a szülésznők megmaradnak alázatosnak és humánusnak, akkor jó kezekbe kerül a következő nemzedék – ez volt a summázata tegnap a szakma Szentesen tartott országos konferenciájának. Itt avatták tiszteletbeli szülésznővé Papp Zoltán professzort, a fővárosi Semmelweis Egyetem tanszékvezetőjét, aki családközpontú munkásságával beírta magát a bábaság történetébe.

A nemzetközileg elismert szaktekintély szerint a kórházak nem azért adósodtak el, mert nem megfelelő személyek irányítják azokat, hanem az a baj, hogy nincs elegendő pénzük. Az otthonszüléssel kapcsolatban azt állította Papp Zoltán, hogy a konferencia résztvevőinek 99 százaléka elítéli azt. Hazánkban 94 ezer szülést vezetnek évente, és „ötven furcsa gondolkodású harcol azért, hogy az ötvenegyedik is otthon szüljön". Ugyancsak tiltakozik a szakma a 18. év felettiek művi meddővé tételének engedélyezése ellen.


Továbbá:
Elnöki zászlószalag a szentesi dandárnak
Pakolnak az iszapos házakból
Szentesi katonák gyakorlaton az óceánnál
Idén nyáron újjászületik a derekegyházi határ
Meglepetés a szentesi református nagytemplomban