Fesztivál Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-01 |

A hagyományos népi vásárt egyidejűleg rendezik meg a szentesi főtéren a testvérvárosok kulturális fesztiváljával. Szombaton délután kezdődik a kétnapos programsorozat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi önkormányzat ötödik alkalommal rendezi meg a hét végén a testvérvárosok kulturális fesztiválját a már hagyományos népi vásárral együtt. A mostani szombaton délután 3 órakor kezdődik a művelődési központ főtéri galériájában, ahol Zsáki István bácskatopolyai festőművész alkotásait tekintheti meg a közönség. A kiállítást a Csongrád Megyei Közgyűlés alkotói díjával pár esztendeje kitüntetett Ádor Pál, a topolyai művésztelep vezetője nyitja meg. Ugyanekkor kezdődik a Kossuth téren a Pom-Pom együttes gyerkőcnapja. Ezt követi a gálaműsor este 7 órától, amikor is a Bárdos Lajos Vegyes Kar, az újszentesi modern tánccsoport, a szentesi Kiss Linda (ének), a németországi Sankt Augustinból a karneváli hercegi pár és testőrsége, a Szilver TSE, valamint a lengyel testvérváros, Skierniewice táncosai mutatkoznak be.

A már hagyományos főtéri népi vásárba vasárnap reggel 8 órától várják a vevőket. Ugyanott lépnek fel délelőtt fél 10-től a vendégek és a helybeliek művészeti csoportjai. A kétnapos fesztivál programjaira a belépés díjtalan.