Az MDF feloszlatja két városi szervezetét Hozzáadás a gyűjtőhöz
A makói elnök tőlünk tudta meg: párton kívüli

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-31 | Bakos András

Feloszlatja szentesi és makói szervezetét a Magyar Demokrata Fórum. Ezt az országos választmány döntötte el, a választásokon való szereplésre hivatkozva. A makói alpolgármester, Gilicze János tőlünk tudta meg: párton kívüli lett.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Döntött az MDF országos választmánya: fel kell oszlatni a párt szentesi és makói csoportját. A döntést Grezsa István, a párt Csongrád megyei elnöke mondta el lapunk kérdésére. A megyei választmány nemrég értékelte a választások tanulságait, és úgy határozott, őszig meg kell újítani a makói és a szentesi körzetben a párt munkáját, mert „elégtelen volt a szervezettség". A grémium a két városi szervezet újjáalakítására tett javaslatot. Ez azt jelentette volna, hogy a tagok benn maradnak, és részt vehetnek az új csoport megszervezésében. Az országos választmány azonban most a szigorúbb változat mellett döntött: a feloszlatás azt jelenti, a szentesi és makói MDF-esek már nem lesznek tagok, de ha be akarnak lépni az új szervezetbe, megtehetik.

Grezsa István elmondta, a döntés egyik indoka az országgyűlési választásokon való szereplés volt. Kérdésünkre, hogy ki vezeti most az MDF-et Szentesen, Grezsa azt mondta: ott hosszú ideje gyakorlatilag nem létezik pártszervezet. A szentesi választókerületben Dóczi Margitnak, a párt jelöltjének szinte egyedül kellett szerveznie kampányát, nem sikerült összegyűjtenie a megfelelő számú ajánlószelvényt.

Makón Kotroczó Béla ügyvéd lett volna az MDF jelöltje, ám neki sem sikerült elegendő kopogtatócédulát gyűjteni. Makón van működő szervezet, s elnöke, Gilicze János ismert helyi politikus: a város alpolgármestere, 1990 óta minden alkalommal megválasztották önkormányzati képviselőnek.

Gilicze meglepődött, amikor a feloszlatással kapcsolatos döntésről faggattuk: azt mondta, erről tőlünk hall először. Megkérdeztük, ismét belép-e az MDF-be, mire azt mondta, határozott véleménye van, de amíg nem kap az országos választmánytól írásbeli értesítést a feloszlatás ügyében, nem nyilatkozik.


Továbbá:
Újabb negyvenmilliót nyert Makó belvízmentesítésre
Fidesz: meglepetésemberek
Arany csapót nyert a Honvéd city Berlinben
Makón a legdrágább az üzemanyag
Jövőre is lesz húsosfazék-fesztivál