Szebb lesz a szentesi Szent Miklós tér Hozzáadás a gyűjtőhöz
Nyár derekára készül el

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-27 |

Nyár derekára készül el a Szent Miklós tér és a Nagy Ferenc utca átalakítása Szentesen. A belváros barátságosabb és zöldebb lesz.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Július közepére befejeződik a tér átalakítása. Fotó: Balázsi Irén
Tizenhétmillió forintot költ a szentesi önkormányzat a Szent Miklós tér felújítására, amely kapcsolódik a városközpont szépítéséhez is. Mint arról beszámoltunk, korábban már hozzákezdtek a betontenger feltöréséhez, ez a folyamat egyes területeken még most is tart. A belváros lakóit, a környező munkahelyek dolgozóit és a járókelőket zavarja a zaj, ám az azt követő eredmény már jól kivehető, ahol a szocreál betont sárga dísztégla váltotta fel. Érdeklődésünkre Baloghné Berezvai Csilla főkertész arról tájékoztatott, hogy a jövő hét derekán kiültetik a Szent Miklós térre az egynyári virágokat, fákat és cserjéket. Elmondása szerint nagy zöldfelületek lesznek ezen a részen. Elhelyezik majd a környezethez illő új padokat is, amelyek a közeli Kossuth térieknek a hasonmásai. A Szent Miklós tér és környéke felújítása július közepére fejeződik be.

A tervek szerint haladnak a közeli Nagy Ferenc utca átalakításával is. Innen kitiltják a járműforgalmat, mert ezt – mint azt megírtuk – sétálóutcának szánják a tervezők. A főkertész kitért arra, hogy tart az egyeztetés a forgalmi rendről, hiszen az ottani üzleteknek meg kell teremteni az áruszállítás feltételeit. A sétálóutcában padok is lesznek, és új kandelábereket állítanak fel, továbbá sok zöldfelülettel bővül ez a rész is. A korszerűsített Nagy Ferenc utcát július végén vehetik birtokba a helybeliek és a turisták.


Továbbá:
A szentesi ligeti uszoda több szolgáltatást kínál a nyáron
Szegeden játszanának a drámaisok
Kétlaki életet él a szentesi család tanyájuk leégése után
A szentesi vízilabdás rekordnyereménye
Sokan a szentesi romatelepre hordják a hulladékot