A szentesi vízilabdás rekordnyereménye Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szőke Sándor megtalálta az 50 millió forintos táskát

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-25 | Timár Kriszta

Soha senki nem nyert még annyi pénzt televíziós vetélkedőn, mint Szőke Sándor. A szentesi Amatőr Sasok nevű vízilabdacsapat oszlopos tagja az Áll az alku kedd esti adásában elvitte a főnyereményt, 50 millió forintot. Kölcsönkérők azonban hiába kopogtatnak nála, egyedül egy gyermekkórháznak juttat az összegből.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szőke Sándor és kétéves kisfia a műsorban. Fotó: TV2
Minden idők legnagyobb televíziós nyereményét vitték el kedden este: a TV 2 Áll az alku című vetélkedőjében a legnagyobb összeget rejtő táskát, az 50 milliósat sikerült kinyitnia Szőke Sándornak. A 45 éves budapesti családapa ráadásul nem is a rekordnyereményt rejtő, 18-as számú sárga bőrönddel vágott bele a játékba, ám egy kínálkozó lehetőség alkalmával jó érzékkel cserélt, szerencseszámához pedig a végsőkig ragaszkodott.

Pedig már a végjátékban is rekordot dönthetett volna: a műsor történetében még sohasem fordult elő, hogy a bank 13 millió forintot ajánlott volna. Sándor azonban úgy döntött, ez csak egy játék. Nem fogadta el az összeget, hanem kockáztatott. Kinyitotta az utolsó táskát, és nyert.

Az újdonsült milliomost tegnap akkor értük el telefonon, mikor egy forgatócsoporttal épp a Nemzeti Bank páncéltermébe igyekezett. Előtte egy reggeli élő műsorban nyilatkozott, és hátralévő napja is interjúkkal volt betáblázva. – Nem vagyok egy ideges típus, jól bírom a gyűrődést – válaszolt arra a kérdésre, hogy viseli a felhajtást. Nyugodtsága egyébként már az adásban is kiderült: egyedül csak őt nem hozta lázba nyereménye.

Öröm az adás végén. Szőke Sándort nem hozta lázba a nyeremény. Fotó: TV2
– Ez egy játék, még akkor is, ha a végén pénzre váltható. Szerintem ha valaki csak a pénzért vág bele, az régen rossz. Egyébként is minden ugyanolyan maradt, mint eddig. Nem olyan nagy összeg ez, hogy megváltozzon tőle az életünk – mondta Sándor, utalva arra, hogy nyereménye felét a játékszabályoknak megfelelően egy SMS-ben játszó néző kapja, és persze tekintélyes adót is kell fizetnie. – Tizenhatmillió forintot kapok kézhez, ennek pedig már meg is van a helye. Lakást veszünk belőle a zuglói ötödik emeleti, egy plusz két félszobás panel helyett, kifizetjük az adósságokat, és már el is ment az egész. Isten hozott, öcsém, ez a való világ.

Amatőr Sasok

Sándor a fővárosban él, Csongrád megyei kötődése is van, Szentesre jár vízilabdázni egy amatőr csapatba. – Annak idején a Fradiban játszottam, a csapat pedig mindig Szentesre járt edzőtáborba. Innen a kapcsolat, ezért jöttem ide vissza az Amatőr Sasok nevű csapatba, ahol tiszteletbeli alapító tag vagyok. Minden évben augusztusban részt veszek a Sas Tornán, ahol 50-60 amatőr európai vízilabda csapat méri össze tudását.

Sándor korábban soha nem szerepelt, de még csak nem is jelentkezett vetélkedőkbe. Ez viszont megtetszett neki. Összesen 23 adáson keresztül volt képernyőn, ennek köszönhetően rengetegen felismerik. – Az adás másnapján alig tudtam elmenni a két sarokra lévő stúdióig, annyian megszólítottak, hogy gratuláljanak – mesélte. – De még amikor csak egy voltam a 21 játékosjelölt közül, már akkor is többen odajöttek, hogy „maga az a táskanyitogató, ugye?"

Kölcsönkérők egyelőre nem jelentkeztek, de Sándor kijelentette: hiába is próbálkozna bárki. Családján kívül ugyanis csupán egyetlen helyre juttatna nyereményéből, ezt pedig máris elkezdte szervezni. – A nyereményadóm egy százalékát, ami szintén jelentős összeg, a Bethesda Gyermekkórháznak szeretném felajánlani, és erre rá akarom beszélni az SMS-játék nyertesét is. A többi pénznek megvan nálunk is a helye. Elvégre ez mégsem egy milliárdos lottónyeremény!


Továbbá:
Listát készítenek a felügyelők
Harminc éve az egészség nehéz szolgálatában
Ezrek voltak a szentesi expón
A Szentes Expó a verseny pillanatképe
Öt nemzet énekkara Szentesen és Szegeden