Folytatódik a bicikliút építése Hozzáadás a gyűjtőhöz
Az átadásra még várni kell Csongrádon

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-23 | Bíró Dániel

Teljesen csak a jövő év elejére készül el a csongrádi Tisza-gátra tervezett kerékpárút. A megépítésre még 2004 nyarán nyert 297 millió forint támogatást az önkormányzat, a beruházást áprilisban meg is kezdték, de az árvíz miatt félbe kellett hagyni. Mint megtudtuk, a gátrekonstrukciós munkálatok miatt a városi szakasz kap utoljára aszfaltborítást.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A gátrekonstrukciós munkálatok miatt a kerékpárút városi szakasza kap utoljára aszfaltborítást. Fotó: Bíró Dániel
Az elhúzódó árvízvédelmi feladatok miatt csak tegnap tudták folytatni a munkát a csongrádi Tisza-gátra tervezett kerékpárút építői. A kivitelező április elején fogott hozzá az útalap kialakításához, pár száz méter hosszan a szegélyt le is betonozták a városi szakaszon, a vasúti hídnál pedig a fénysorompó felállítását sikerült előkészíteni, de az áradat meghátrálásra késztette őket. Az öthetes kényszerszünet több szempontból sem jön jól Csongrádnak: összetorlódtak a gátrekonstrukció és az útépítés munkálatai, ez pedig azt vetíti előre, hogy az idei szezonban sem próbálhatják ki a városba érkező turisták a fahídtól a közúti Tisza-hídig vezető bicikliutat, holott az önkormányzat már 2004 nyarán elnyerte a 297 milliós uniós támogatást.

Ma a Kisréti útra is felvonulnak

Ma a Kisréti útra is felvonulnak a Hódút munkagépei. A Holt-Tisza-parton a Kis-Tisza utcától a bőrhídig dolgoznak majd az útépítők. A beruházás az épülőfélben lévő fogyatékosotthon miatt fontos, hiszen eddig gépkocsival szinte járhatatlan földút vezetett a Kisrétbe. Az önkormányzat húszmilliós beruházása révén hamarosan hat méter széles út és három méter széles kerékpárút köti össze a városközpontot Kisréttel.

– Amíg nem épül újjá a városi partfal, nem kerül aszfalt a fahíd és Körös-toroki feljáró közötti szakaszra – mondta lapunknak Ördögh József, a vízügyi szakaszmérnökség vezetője. Mint arról korábban beszámoltunk, a gátrekonstrukció folytatására 803 millió forintot különített el az állam tavaly. Ha nem jött volna közbe semmi, május végéig kellett volna elkészülni a partfal modernizálásával, így viszont – mivel közel hétezer köbméter régi téglaburkolat bontásáról, 1700 köbméter föld megmozgatásáról, illetve két kilométernyi gátszakasz újrabetonozásáról van szó – jó, ha őszre végez a kivitelező Szeviép Rt. Ördögh József hozzátette: várhatóan több hétbe telik, mire megfelelően kiszárad a gát meder felőli oldala, és csak akkor mehetnek rá a munkagépek. Az üdülőterület bejáratától délre viszont folyamatos lesz az útépítés, a városvezetés reményei szerint azon a részen novemberre elkészül a három méter széles burkolat, és csak a városi szakaszon kell 2007-ben aszfaltozni.


Továbbá:
Ormos Gábor azért ment, mert jöttek a régiek
Szakadt a Fidesz Csongrádon
A kórházban nem tudnak a hárommilliós ajánlatról
Tódul a nép a hőség elől a csongrádi Körös-torokba
Közadakozásból emelnek 56-os emlékművet Csongrádon