Tovább tárgyalnak a szentesi véradóról Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-18 |

Nem sikerült megegyezni tegnap Szegeden a szentesi területi vérellátó sorsáról. A megyei önkormányzat és az Országos Vérellátó Szolgálat vezetői abban maradtak, hogy május 23-án, kedden Budapesten folytatják az egyeztetést.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nem sikerült megegyezni tegnap Szegeden a szentesi területi vérellátó sorsáról. A megyei önkormányzat és az Országos Vérellátó Szolgálat vezetői abban maradtak, hogy május 23-án, kedden Budapesten folytatják az egyeztetést. A tegnapi megbeszélés utáni tájékoztatón Frank József, a megyei közgyűlés elnöke azt mondta, az eddigi viták után most sikerült eljutniuk Miskovits Eszterrel, az OVSZ főigazgatójával odáig, hogy megértették egymás szempontjait.

A megye visszaveszi a szentesi intézmény működtetésének feladatát – ez a kórház által ellátott százhúszezer ember érdeke is –, de nem fogadta el az OVSZ által kínált szerződéstervezetet. A megyei tiszti főorvos, Kovács Ferenc is nehezményezte, hogy az OVSZ nem tájékoztatta időben az ÁNTSZ-t arról a tervéről, hogy át akarja adni a területi vérellátót. Most az OVSZ egy új tervezetet készít, ezt eljuttatja az ÁNTSZ-nek is, erről a tisztiorvosi szolgálat véleményt mond. Kovács leszögezte: a vérellátó működik, nem forog veszélyben a betegellátás.

Az átadás-átvételről az utolsó szót – ha az egyeztetés zökkenőmentes lesz – június 29-én a megyei közgyűlés mondja ki.