Pengeváltás rádióügyben Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-17 |

Továbbra is nagy figyelmet szentelnek az ellenzéki képviselők az önkormányzati tulajdonban lévő Rádió Szentesnek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Továbbra is nagy figyelmet szentelnek az ellenzéki képviselők az önkormányzati tulajdonban lévő Rádió Szentesnek. A testület legutóbbi ülésén beszámolókat vitattak meg a város gazdasági társaságainak, kht.-inak munkájáról, közte az elektronikus médiumról is. A fideszes Karikó-Tóth Tibor az utóbbi kapcsán azt firtatta, amit már egy évvel korábban is feszegettek, miszerint mikor lesz a rádió megbízott vezetője kinevezett. Szirbik Imre polgármester nem látja akadályát a stúdióvezető végleges kinevezésének.

Az ugyancsak fideszes Halmai László a témával összefüggésben azt magyarázta: az önkormányzati rádió mintegy tíz évvel ezelőtti átadásakor ő azt gondolta, hogy önfenntartó tud lenni a médium. Ehhez képest tizenhétmillió forintot kap évente a várostól, s Halmai szerint a rádiónak nincs is érdekeltsége a bevételei növelésében. Hozzátette: lassan egy fedett uszoda árát kiteszi az az összeg, amelyet az önkormányzat adott a Rádió Szentesnek. A polgármester azonban úgy riposztozott, hogy egy tizedesvesszőt nem jó helyre rakott Halmai László.

A fedett uszoda ugyanis másfél milliárd forintba is belekerülne, míg a rádió az évek során százötvenmilliónyi támogatásban részesült.