Eszter bánja, hogy aláírta a szerződést Hozzáadás a gyűjtőhöz
A gyerek érdekeit nézik

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-16 | Balázsi Irén

A szentesi Bugyi Eszter azt állítja, hogy gyógyszeres kezelés hatása alatt írt alá egy szerződést, amely szerinte az ő kisemmizéséhez vezetett. A beteg asszony azt is fájlalja, hogy a gyermeke nem kereste meg anyák napja alkalmából sem.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Bugyi Eszter úgy érzi, hogy mindenétől megfosztották. Fotó: Tésik Attila
Az élettársával 1992 nyarán ismerkedett meg Bugyi Eszter, aki akkor tizennyolc éves volt. Szentes nagyhegyi városrészében az ő rokonaitól kapott pénzből fóliasátrakat emeltek a párjával, és állattenyésztésre is berendezkedtek. A fiatal nő egyébként kertészetet tanult a helyi szakiskolában, így értett a termesztéshez. Elmondása szerint sokat dolgozott az otthoni gazdaságban. Közös gyermekük is született, aki mindmáig a szülők, a nagyszülők és a dédmamának is szeme fénye. A most 32 éves Bugyi Eszter kálváriáját feltehetőleg az okozta, hogy tönkrement az egészsége. – Idegileg összeroppantam – fogalmazott.

Leszázalékolták a fiatal nőt, akinél az orvosok 67 százalékos károsodást állapítottak meg. Azt mondta, hogy máig rendszeresen jár a szegedi klinikára kezelésre. Gyógyszer hatása alatt volt – állítása szerint – akkor is, amikor aláírattak vele egy szerződést, amelyről ő azt gondolta, hogy haszonélvezeti jog illeti meg a nagyhegyi ingatlanra. Eszterben csak utólag tudatosult, hogy úgynevezett haszonkölcsön-szerződéshez adta a nevét. Ez pedig az ő olvasatában azt jelenti: kisemmizte a gyermeke apja.

Mit mond a jog?

Ha valaki a saját ingatlanát, ingóságát vagy egyéb dolgát másnak ingyenes használatba adja, ezt nevezik haszonkölcsön-szerződésnek. Dr. Kicska Zoltán szentesi ügyvéd lapunk érdeklődésére azt is elmondta: a szerződés bármikor felbontható.

Az asszony szerint a kapcsolatuk a párjával akkor kezdett megromlani, amikor aláírta a számára előnytelen szerződést. Bugyi Eszter egyébként megérezte, hogy a társának van valakije. Emlékezete szerint őt a zárt osztályra akarták berakatni. – Én is követtem el persze hibát – vallotta be a nő, akinek volt egy barátja. Annak a viszonynak persze vége. Tavaly novemberben aztán felszólították, hagyja el a nagyhegyi házat, amelyben szerinte neki is van jussa. Szüksége lenne rá, mert 37 ezer forintos nyugdíjából hogyan tudna kijönni. Eszternek az is fáj, hogy a gyermeke anyák napján sem kereste őt meg. – Tizenhárom évig éltünk együtt, én egyre jobban lerobbantam, betegen jöttem el onnan – állította.

Azt szeretné az asszony, ha a volt élettársa venne egy kis házat a közös gyermekük nevére, amelyre haszonélvezeti joga lenne Eszternek. Most egyébként a nagymamájánál húzza meg magát, ők jól kijönnek egymással. A fiatal nőt azonban az bántja, hogy a környezete azért haragszik rá, mert nem megy dolgozni. De hogyan vállalna munkát, amikor beteg? E hónap végén is kezelésre megy a szegedi klinikára.
Megkerestük Bugyi Eszter volt élettársát, aki szerint az ő ügyeik nem tartoznak a nyilvánosságra. Annál is inkább, mert nem harcolni akar, hanem békét szeretne a közös gyermekük jövője érdekében.


Továbbá:
Feljelentést tett a szentesi állatvédő
Fényképésznek vallja magát
Vita a nagy beruházásokról
Bizalommal fogadták Fenyves Ernőt a szentesi kórházban
A vérellátó visszavág