A vérellátó visszavág Hozzáadás a gyűjtőhöz
Országos sajtóközleményt adott ki az OVSZ

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-12 | Bakos András

Országos sajtóközleményt adott ki lapunk tegnapi cikkére reagálva az Országos Vérellátó Szolgálat. A szervezet szerint Frank József, a megyei közgyűlés elnöke pánikot kelt. Az elnök ezt visszautasítja. A vita tárgya: az OVSZ vissza akarja adni a megyének a hét évvel ezelőtt központosított szentesi területi vérellátót, a megye vissza is veszi, de vannak feltételei.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
„A közgyűlési döntésig, illetve az azt követő feladatátvételig a Szentesi Területi Vérellátóban történő vércsoport-meghatározásokat és vérválasztáshoz kapcsolódó vizsgálatokat megtiltom." Ez volt az a döntés, ami kiverte a biztosítékot Frank Józsefnél szerdán. Sajtótájékoztatót hívott össze, és többek között azt mondta, az OVSZ főigazgatójának, Miskovits Eszternek ez a döntése nyomásgyakorlás, és veszélyezteti a betegellátást. Délután aztán a szentesi kórház igazgatója, Fenyves Ernő közölte: egyeztettek az érintettek az ÁNTSZ-szel, és az OVSZ főigazgatója visszavonta a döntését. Ezzel azonban a vita nem zárult le.

Az OVSZ tegnap közzétett országos sajtóközleménye szerint „érdekes, hogy a közgyűlés elnökének az OVSZ-szel történő előzetes egyeztetés nélkül volt ideje pánikkeltésre és sajtótájékoztató összehívására. Az Országos Vérellátó Szolgálat mind ez ideig és ezentúl is saját felelősségi körében minden Csongrád megyei beteget maradéktalanul ellát szükség szerint vérrel." Az OVSZ szerint az elnök nyilatkozata „komoly veszélybe sodorja a véradó mozgalmat".

Miután Frank József elolvasta az OVSZ sajtóközleményét, ő is közleményt fogalmazott. Visszautasítja a pánikkeltés vádját, leszögezi: visszaveszik a szentesi vérellátót, de „az, hogy nincs megfelelő szakvizsgával rendelkező felelős vezetője a Szentesi Területi Vérellátónak, hogy a műszerek jelentős része amortizálódott, nem a megyei önkormányzat felelőssége, ez a helyzet az Országos Vérellátó Szolgálat működése alatt alakult ki".

A felek május 17-én személyesen is találkoznak, és tárgyalnak. Lesz mit megbeszélni.


Továbbá:
Jótékonysági gála Szentesen
Vigyáztak a gólyákra
Forró a talaj a vérellátó alatt
Szétosztják azt, ami osztatlan volt
Költő a majolikagyárból