Javítják a szegvári utat Hozzáadás a gyűjtőhöz
A burkolatok állapotáról tárgyaltak Mindszenten

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-12 | Korom András

Örömmel konstatálták a tegnapi mindszenti testületi ülés résztvevői, hogy már javítják a városból Szegvárra vezető utat, amelynek állapotáról nemrég lapunk is beszámolt. Basa Zoltán, a Magyar Közút Kht. területi igazgatója viszont elmondta, az útfelújításokról ezután a fővárosban döntenek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A mindszenti ülésen Basa Zoltán, a Magyar Közút Kht. megyei területi igazgatója elmondta: a korábbi közútkezelő kht.-k átszervezése miatt az utak ügyében a döntéseket a fővárosban hozzák, s a pénz felhasználásáról is ott döntenek. Az igazgató ezért semmiféle biztatót nem tudott mondani a Zsótér István polgármester vezette ülés résztvevőinek. Ismertette, hogy a szegvári utat egy éve javító cég a burkolatot nem megfelelően hozta helyre, ezért a garanciális javítást már meg is kezdték.
Hevesi István képviselő nem értett egyet a kht. szakembere által a korábbi bizottsági ülésen tett kijelentésével, mely szerint a mihási út állapota megfelelő. A városatya szerint ha ott mezőgazdasági gép és személygépkocsi találkozik, mindkettőnek le kell húzódnia az úttestről, ami esős időben akár az utóbbi sérülésével is járhat. Basa Zoltán közölte, Mindszentre maga is a mihási úton át jött, s megfelelőnek találta annak állapotát: több helyen ugyanis elegendő szélességű ahhoz, hogy elférjen egymás mellett az említett két jármű.

Hozzátette: a kht. már korábban kidolgozta a megye útfelújításának tervét, de félő, hogy pénz híján az is csak papíron marad. Antal István képviselő azt kérte, hogy legalább a városháza előtti útszakaszt hozzák rendbe, ahol már kerékpárral sem lehet közlekedni, illetve a Szabadság utcai mélyedést javítsák ki. Basa Zoltán erre ígéretet is tett.


Továbbá:
Egy évig tanulnak a corvinos diákok Franciaországban
Folytathatják a csatornázást
Halomnyi hamutál a kisszobában
Nagy Szabóékat érte baleset Balatonfűzfőn
Mindszentnél az üdülők emelete látszik ki a vízből