Vigyáztak a gólyákra Hozzáadás a gyűjtőhöz
Mégse félnek az építőktől a madarak Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-12 |

A szentesi Petőfi utcában már az összedőlés határán volt az az épület, amelyet gólyás háznak emlegettek az utóbbi időkben a helybeliek. Azért nevezték így a műemléket, mert a kéményén lévő fészekbe tavaszonta mindig visszatértek a költöző madarak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Csak a nyaka látszik a gólyának a kémény tetején, de ott van: nem költözött el a felújítás miatt. Fotó: Balázsi Irén
A szentesi Petőfi utcában már az összedőlés határán volt az az épület, amelyet gólyás háznak emlegettek az utóbbi időkben a helybeliek. Azért nevezték így a műemléket, mert a kéményén lévő fészekbe tavaszonta mindig visszatértek a költöző madarak. Ennek az épületnek a megmentésére pályázott a szentesi önkorm ányzat Temesvár melletti testvérvárosával, Újszentessel. A Kurca-parti település idegenforgalmi referense, Mészáros Zsuzsanna lapunkat arról tájékoztatta korábban, hogy 75 millió forintot nyertek a Phare-CBC alapjából.

A közbeszerzési pályázatot elnyert szarvasi cég dolgozói már leszedték a tetőről a cserepeket, szigetelték a falakat is. A tatarozás kezdetén azonban lehetett hallani olyan hangot a városban, miszerint az építkezéssel járó felfordulás elriasztja majd a költöző madarakat. A kivitelezők bizonyára figyelemmel voltak erre a megnyilvánulásra, mert jelenleg is tart az építkezés, mégis visszajöttek a gólyák a fészekbe.


Továbbá:
Forró a talaj a vérellátó alatt
Költő a majolikagyárból
Vendégérettségizők Szentesen
Másodfokon a szentesi orvosper
Száz évére nagyon büszke a szentesi Ibolyáné