Bronzgyanús hungeritesek Hozzáadás a gyűjtőhöz
Nyolcadik helyen zárta az évet a Legrand férficsapata

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-07 | Szélpál László

A női vízilabda OB I bronzpárharcának első felvonásában egyetlen percig sem forgott veszélyben a Hungerit-TopCop Security-Szentesi VK magabiztos győzelme. A férfi élvonalban a Legrand-Szentesi VK viszont vereséggel zárta az évadot, így a nyolcadik helyen fejezte be az idei szereplését.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hungerit-Szentes - BVSC 14-7
OB I-es női vízilabda-mérkőzés a 3. helyért, első találkozó. Szentes, ligeti uszoda, 100 néző. Vezette: Petik, Marnitz.
Szentes: DÖME – Győri, Sipos, MOLNÁR A. 4, SZREMKÓ 2, TÓTH A. 3, Dunderski 1. Csere: Huszka 2, Dalmády Sz. 2, Szabó X., Hevesi, Berak. Edző: Kocsis István.
BVSC: Szilágyi – BODOR 3, Takács, Gruber, Makra, HÖNIG 2, Dolnay 1. Csere: Hári 1, Csavajda, Csabai, Márki. Edző: Dolnay Ottó Tamás.
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 6/1.
Ötméteresből: 2/2, ill. 3/3.
A két mérkőzésig tartó párharc állása: 1:0 a Szentes javára.

Szremkóval (fehér sapkában) nem bírtak a vendégek. Fotó: Vidovics Ferenc
Az utóbbi esztendőkben rendre a szentesiek győzelmével értek véget a két gárda összecsapásai. Most is a hazaiak számítottak a találkozó toronymagas esélyesének. A győzelem megszerzésén túl az is a céljuk volt a hungeriteseknek, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjenek, ugyanis a kiírás értelmében oda-visszavágó hivatott dönteni a harmadik helyről.

Bár Molnár Anett előnyből szerzett találatát még kiegyenlítették a vasutasok, de ezt követően egyre inkább kidomborodott a két csapat közötti jókora erő- és tudásbeli különbség. Az első negyed már megadta az alaphangot a folytatásra, amely nem is okozott csalódást a Kurca-parti drukkereknek. Szremkóval nem tudtak mit kezdeni a BVSC bekkjei, a fórokból pedig elég sok gólt dobtak Tóth Andreáék. Akciókból is rendre betaláltak, ennek következtében a forduláskor már 7–3 volt olvasható az eredményjelzőn.

A biztos vezetés tudatában sűrűn cserélgettek a házigazdák, akik egy kicsit vissza is vettek a tempóból. De csak addig, míg a negyedik negyed elején 9–7-re fel nem zárkóztak a fővárosiak. Ekkor visszatértek a rutinos játékosok a Szentesbe, így már nem volt meglepetés, hogy a mérkőzés utolsó öt gólját – mindegyik szép volt – kivétel nélkül a hazaiak érték el, 14–7.

Kocsis István:
– Kevés hibával, kifejezetten jól játszottunk.
A visszavágót május 13-án (szombaton) 11 órakor játsszák a Szőnyi úti uszodában.

Legrand-Szentes - Szolnok 8-12
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés a 7. helyért, második találkozó. Szentes, ligeti uszoda, 400 néző. Vezette: Marjay, Petik.
Szentes: HORVÁTH T. 1 – Szabó N. 2, TORDAY 2, Németh D., Juhász Zs., Plézer 1, Vígh 2. Csere: Újházi (kapus), Gábor, Papp, Józsa, Döbrössy, Herczeg, Szabó T. Edző: Berki András.
Szolnok: Gárdonyi – Ridzyk, Bell, Pataki, Babay, BALOGH Z. 5, CSEH 5. Csere: Balog Z., Mohi, Hangay R. 1, Hangay Z., Broome 1. Edző: Lukács Dénes.
Gól – emberelőnyből: 13/3, ill. 14/5.
Ötméteresből: 3/2, ill. 3/3.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2:0 a Szolnok javára.
Mindössze egyszer vezettek a szentesiek, még hozzá rögtön az elején 1–0-ra. Onnan kezdve viszont a Szolnok dominált. A hazaiaknak nem sikerült felvenni a meccs ritmusát, gyenge százalékkal használták ki az adódó lehetőségeket. A forduláskor már 5–2-re vezettek a vendégek, de ekkor magukra találtak Szabó Nándorék. Javult a helyzetkihasználás, még a házigazdák legjobbja, Horváth Tamás is betalált jó 30 méterről. Nyolc nyolcnál utolérték a Szolnokot, de mint a befejező nyolc percben kiderült, a felzárkózás rengeteget kivett belőlük. Ki tudja, ha döntetlen állásnál megint sikerül megszerezni a vezetést, talán minden másként alakul. De nem sikerült, sőt: a Szolnok szinte az összes gólszerzési lehetőségét kihasználta, 8–12. A vendégek megérdemelten szerezték meg a hetedik helyet.

Berki András: – Szerettünk volna a 7. helyen végezni, de fiatal csapatunktól a 8. is dicséretes teljesítmény.


Szentesi legjobbak

A Hungeritből leginkább Szremkó Krisztina emelkedett ki, aki a két gólja mellett nyolc kiállítást és két büntetőt is kiharcolt. A Legrandból újra csak Horváth Tamás kapus dicsérhető, egyedül ő nyújtott végig megbízható teljesítményt.