Száz évére nagyon büszke a szentesi Ibolyáné Hozzáadás a gyűjtőhöz
Juliska néni zsoltárt énekel

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-06 | Balázsi Irén

Családtagjai körében köszöntötte a százéves Ibolya Károlynét tegnap Szentesen Farkas Sándor ellenzéki és Szirbik Imre kormánypárti politikus. Juliska néni azt mondta a vendégeknek: egyedül az életkorára büszke.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mindhárom gyermeke köszöntötte Ibolya Károlynét születésnapja alkalmából. Fotó: Vidovics Ferenc
Szentesi Céhház utcai otthonában sok virágot kapott tegnap délelőtt Ibolya Károlyné Diószegi Julianna, aki éppen száz esztendeje született. Az idős asszony ott ült a kanapén, s meg nem vált volna a csokroktól. Az ünnepi alkalomból köszöntötte őt a családtagjain kívül Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselő munkatársaival, akik még ott voltak, amikor megérkezett a parlamenti képviselőnek is megválasztott Szirbik Imre polgármester.

Az utóbbi időkben megromlott kicsit Ibolya Károlyné egészsége, de a humorát nem veszítette el. A két leányt és egy fiút felnevelt asszony azt kérte az őt megörökítő fotósoktól, hogy szép képet készítsenek róla, ne tűnjön nagyon öregnek, hátha még megtetszik valakinek. Juliska néninek egyébként már hat unokája, ugyanannyi dédunokája és három ükunokája van.

A lányaitól tudjuk, hogy 72 éves korában ment másodszor is férjhez az anyukájuk az édesapjuk testvéréhez, aki akkor 80 esztendős volt. Juliska néni egyébként óvónőnek tanult, ebből adódóan szeretett dalolni. Még most is szokott az udvaron énekelni, a legtöbbször egy református zsoltárt. Mint mondani szokás, világ életében kedvelte a rendet, nem cicomázta magát, összetartotta a családot. Jó természettel áldotta meg a teremtő Juliska nénit, aki az életkorára a legbüszkébb. S hogy mit szeretne? „Jó egészséget kérek Istentől" – mondta.


Továbbá:
Tovább tárgyalnak a kastélyról
Sportot űznek a kivágásból
Korszerűsítették a szentesi mentőállomást
Parádéztak a gyerekek a szentesi főutcán
Palacsinta a katonáknak