Jövő hét kedden szüntethetik meg az árvízi veszélyhelyzetet Hozzáadás a gyűjtőhöz
Kormánydöntés születik hamarosan a kártalanításról

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-04 |

Jövő hét kedd délutántól megszüntetné az árvízi veszélyhelyzetet a Tisza teljes szakaszán a Kormányzati Koordinációs Bizottság. A veszély nem szünt meg teljesen, de jelentősen csökkent. A mintegy 1600 kitelepített is valószínűleg a jövő héten térhet vissza otthonába.
Holnap hazaköltözhetnek Tiszasas, Csépa és Szelevény lakói

Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Kormányzati Koordinációs Bizottság (KKB) csütörtöki ülésén kezdeményezte, hogy május 9-én 15 órai hatállyal megszüntessék az árvízi veszélyhelyzetet a Tisza teljes szakaszán - jelentette be Lamperth Mónika belügyminiszter, a bizottság vezetője újságírók előtt.

"A vízügyi tárca, illetve a területi védelmi bizottságok kezdeményezése alapján a kormányzati koordinációs bizottság ülést tartott, értékeltük az árvízi helyzetet és a veszélyhelyzetet, és azt a döntést hoztuk (...), hogy kezdeményezzük a kormánynál a veszélyhelyzet megszüntetését" - mondta a KKB elnöke.

Azt javasolják a kormánynak, hogy május 9-ei, 15 órai hatállyal szüntesse meg a veszélyhelyzetet valamennyi, eddig kihirdetett területre nézve - tette hozzá. Mint mondta, a napi 10-12 centiméteres apadást figyelembe véve kedden már indokolt lehet a veszélyhelyzet megszüntetése.

Közölte, nem szűnt meg teljesen a veszély, de jelentősen csökkent az elmúlt időszakban.

Persányi Miklós vízügyi miniszter a tájékoztatón arról beszélt, hogy a mintegy 1600 kitelepített valószínűleg a jövő héten térhet vissza otthonába. A kártalanításról hamarosan megszületik a kormánydöntés.

Közben Szolnok és Szajol között megnyitották az árvíz miatt lezárt vasúti pályát, így újra az eredeti útvonalukon közlekedhetnek az Intercity vonatok – közölte a MÁV szóvivője. A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, a Budapest-Szolnok-Békéscsaba valamint a Budapest-Biharkeresztes vonalon azonban továbbra is 10-20 perces késésekre kell számítani a sebességkorlátozás miatt.

Krónika hírszolgálat


Továbbá:
Egy panamai cég segítségével vásárolták fel a Picket
Az Alkotmánybírósághoz fordulnak az ellenőrök
Megkezdődött az egyeztetés az Országgyűlés alakuló üléséről
Orbán Viktor lesz a frakcióelnök
Megalakult a Fidesz-KDNP frakciószövetség